Joi, desi valorile termice vor marca o scadere fata de ziua precedenta indeosebi in jumatatea de nord-vest, acestea se vor mentine mai ridicate decat cele normale pentru a doua decada a lunii februarie in aproape toata tara, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, citata de Mediafax.

Cerul va fi variabil, cu innorari temporare si pe arii restranse ploi slabe, in special ziua, in nordul, centrul si estul tarii si izolat in celelalte regiuni. Pe crestele montane precipitatiile vor fi sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 3 si 13 grade, iar cele minime intre -7 si 5 grade. Izolat vor fi conditii de ceata.

La Bucuresti, valorile termice se vor mentine peste media climatologica specifica perioadei din an. Cerul va fi variabil la senin, cu innorari in primele ore, cand conditiile de ploaie vor fi reduse. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 10 grade, iar cea minima de -2...0 grade.

Vineri, valorile termice vor fi in continuare mai ridicate decat cele normale pentru a doua decada a lunii februarie. In vestul, nord-vestul si centrul tarii, iar noaptea si in nord-est vor fi innorari si va ploua, dar slab cantitativ. In restul teritoriului cerul va fi temporar noros, iar ploile vor fi posibile izolat, spre sfarsitul intervalului. In zona de munte precipitatiile vor fi mixte.

Vantul va sufla slab si moderat. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 4 si 14 grade, cu cele mai ridicate valori in extremitatea de sud, iar cele minime se vor incadra intre -3 si 5 grade. In zonele joase din sud si est, izolat, dimineata si noaptea vor fi conditii de ceata.