Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a parasit miercuri, in jurul orei 16,00, sediul Inaltei Curti de Casatie si Justitie, unde fusese adus perfuzat, dupa ce i-a expirat ordonanta de retinere pentru 24 de ore. Acesta a precizat ca are tensiunea 18 si se va duce inapoi la spital.

Cosma-ambulantaFoto: captura B1 TV

"Am tensiune 18 si trebuie sa ma duc inapoi la spital", a spus el, inconjurat de ziaristi, in timp ce parasea Inalta Curte. Acesta a plecat tot cu perfuzia in mana.

La intrebarile presei, Mircea Cosma a afirmat ca are "dusmani". Cand ziaristii au insistat, acesta a intrebat: "Al cui a fost judetul Prahova pana in 2012? Pai nu stiti, legea pensiilor, numaratul de trei ori", referindu-se, fara a pronunta insa niciun nume, la PDL-ista Roberta Anastase.

Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, a fost adus, miercuri, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, perfuzat, cel care ii tinea perfuzia fiind chiar managerul Serviciului de Ambulanta Prahova, dr. Daniel Nicolae.

Procurorii l-au retinut, marti, pentru 24 de ore, pe seful PSD Prahova, intr-un dosar de coruptie in care are calitatea de inculpat, alaturi de fiul sau, deputatul Vlad Cosma, si de omul de afaceri Razvan Alexe, arestat preventiv inca din noiembrie 2013.

In timp ce procurorii incercau sa-l duca la Bucuresti, la instanta, cu propunere de arestare preventiva pentru 29 de zile, Mircea Cosma a acuzat probleme cardiace, fiind dus la Spitalul Judetean Prahova, unde a innoptat, sub escorta Politiei prahovene.

Nicolae2

Doctorul Nicolae, in fruntea echipei sale de la Ambulanta Prahova

Foto: Serviciul de Ambulanta Prahova

Miercuri, insa, Mircea Cosma a fost dus cu salvarea la Bucuresti, unde a intrat in sediul Inaltei Curti, perfuzat, isa pe picioare, fiind insotit de seful Serviciului de Ambulanta Prahova, dr. Daniel Nicolae, care ii si tinea inculpatului perfuzia.

Doctorul Nicolae conduce serviciul de ambulanta prahovean inca din anul 1992. El a fost numit in fruntea serviciului de ambulanta, de catre Ministerul Sanatatii, prin concurs.

In schimb, Mircea Cosma conduce judetul Prahova din anul 2000, fiind la al treilea mandat de presedinte al Consiliului Judetean.