Ministrul Justitiei neaga, intr-o declaratie pentru HotNews.ro, ca i s-ar fi propus sa preia coordonarea filialei Prahova, dupa ce presedintele Traian Basescu l-a acuzat pe Victor Ponta, marti, la B1TV, ca l-a trimis acolo "sa puna capac anchetelor sperand ca procurorii vor fi mai timizi daca insusi ministrul justitiei este acolo". "Nu mi-a propus nimeni sa preiau conducerea/coordonarea PSD Prahova sau alta filiala/structura de partid, deci nu aveam ce sa accept", a declarat ministrul justitiei, Robert Cazanciuc, pentru HotNews.ro.

Robert Cazanciuc (foto arhiva)Foto: AGERPRES

Romania TV, post controlat de deputatul PSD de Prahova, Sebastian Ghita, a anuntat pe 10 februarie ca Robert Cazanciuc va coordona filiala condusa de Mircea Cosma. Presedintele CJ Prahova sustinea chiar ca a convenit cu liderii PSD ca ministrul justitiei sa coordoneze filiala "in vederea alegerilor europarlamentare si prezidentiale" si ii multumea ca a acceptat.

PSD a anuntat, intr-un comunicat dat publicitatii pe data de 11 februarie, ca informatiile vehiculate in spatiul public sunt false: "Partidul Social Democrat doreste să informeze că niciunul dintre ministrii Robert Cazanciuc, Remus Pricopie si Liviu Voinea, care au devenit recent parte a familiei social-democrate, nu coordonează vreo organizatie a partidului. Nu a existat nicio decizie în acest sens la nivelul PSD, informatiile vehiculate în spatiul public în legătură cu domnul Robert Cazanciuc fiind false."

Ce a spus presedintele Romaniei, Traian Basescu, a declarat mati, 11 februarie, in cadrul emisiunii Sub semnul intrebarii realizate de Robert Turcescu

  • "Ponta l-a trimis pe verisorul lui (n.r. Cazanciuc) acolo sa puna capac anchetelor sperand ca procurorii vor fi mai timizi daca insusi ministrul Justitiei este acolo... In comuna Rafov primar este Paul Costin Cazanciuc... Sa vedem daca de la Cosma nu se ajunge si in comuna asta", a declarat Basescu la B1 TV
  • Nmirea lui Cazanciuc acolo - eu am de vreo doi ani informatii ca acolo se intampla lucruri necurate - Ponta l-a trimis pe verisorul lui acolo sa puna capac anchetelor sperand ca procurorii vor fi mai timizi daca insusi ministrul Justitiei este acolo... sa vedem daca va fi vreo coincidenta
  • In comuna Rafov, Prahova, primar este Paul Costin Cazanciuc... e o comuna cu vreo sase mii de locuitori si 10 sate... Sa vedem daca de la Cosma nu se ajunge si in comuna asta..."

Presedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, a sustinut, intr-o declaratie difuzata de Romania TV pe data de 10 februarie, urmatoarele: "Am avut o discuţie la nivelul conducerii partidului şi am convenit ca domnul Cazanciuc să coordoneze filiala PSD Prahova în vederea alegerlor europarlamentare şi a celor prezidenţiale.

Este un politician tânăr, din noul val, este originar din judeţul Prahova, iar eu cred că va aduce un plus de tinereţe şi dinamism în filială, dar şi un nou mod de a face politică. Îi mulţumesc că a acceptat această poziţie şi, aşa cum am promis, îl voi sprijini în toată activitatea sa politică. Eu voi continua să coordonez administraţia prahoveană, cu cele peste o sută de primării ale sale"

Controversa numirii ministrului justitiei la filiala PSD Prahova a aparut dupa ce presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma si fiul sau, deputatul PSD, Vlad Cosma, au fost pusi, oficial sub acuzare de procurorii DNA sub acuzarea de trafic de influenta. Procurorii il acuza pe deputatul PSD, Vlad Cosma ca ar fi pretins si a primit in perioada 2012 - 2013 de la mai multi reprezentanti ai unor societati comerciale - denuntatori in cauza - importante sume de bani (aproximativ 4.410.149,97 lei) disimulate in contravaloarea unor lucrari subcontractate fictiv catre doua societati comerciale, pe care, in fapt, acestia le controlau.

Potrivit procurorilor, sumele de bani au fost pretinse in schimbul interventiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judetean Prahova, pe langa care cei doi aveau influenta, respectiv presedintele C. J. Prahova, Cosma Mircea (tatal inculpatului Cosma Vlad Alexandru) astfel incat societatile respective sa obtina, de la institutia publica, lucrari si servicii curente de intretinere a drumurilor publice sau a drumurilor judetene pe timp de iarna supraevaluate, dar si decontarea, cu prioritate, a unor lucrari deja efectuate in temeiul unor contracte anterioare.