Colegiul Medicilor a deschis o ancheta in cazul unui medic de la Spitalul de Copii Brasov acuzat de parintii unui copil de 7 ani ca l-a operat pe acesta, din greseala, la piciorul sanatos, fiind vorba despre o interventie de scoatere a unei tije care ii fusese pusa copilului in urma unei fracturi, transmite Mediafax.

Potrivit presedintelui Colegiului Medicilor Brasov, Gabriel Moraru, saptamana trecuta parintii unui copil din Fagaras au depus o plangere impotriva medicului Mihai Ruja de la Spitalul de Copii Brasov, pe care il acuza ca l-a operat pe baiat la piciorul sanatos.

"S-a depus o plangere din partea parintilor, iar ancheta este in curs de desfasurare. S-a constituit comisia de ancheta si se fac verificari in documentele medicale. Ancheta nu va dura mai mult de doua saptamani, iar rezultatele vor fi prezentate in comisia de disciplina. Deocamdata nu pot sa spun daca doctorul Ruja va fi gasit vinovat sau nu. In cazul in care va fi gasit vinovat, sanctiunile pornesc de la avertisment si pana la ridicarea dreptului de libera practica", a declarat presedintele Colegiului Medicilor Brasov, miercuri, pentru agentia de presa citata.

Parintii copilului spun ca in luna iunie a anului trecut baiatul a suferit o fractura la piciorul stang , dupa ce a fost lovit de o masina in timp ce mergea pe bicicleta. In luna iulie, baiatul a fost operat de catre medicul Mihai Ruja, la Spitalul de Copii Brasov, fiindu-i pusa o tija in piciorul stang. In luna ianuarie, copilul a ajuns din nou la spital pentru a-i fi scoasa tija, insa medicul l-a operat la piciorul sanatos, piciorul drept. Dupa ce si-a dat seama de greseala, doctorul a intervenit si la piciorul stang pentru a-i scoate tija, iar in prezent copilul are operatii la ambele picioare, mai sustin parintii copilului.

La randul sau, directorul medical al Spitalului de Copii Brasov, Marcel Albean, spune ca baiatului i-a fost facuta "o incizie de un centimetru" la piciorul sanatos, nefiind vorba despre o operatie.

"A fost un incident zilele trecute, cand un copil caruia trebuia sa i se scoata un material de osteosinteza in loc sa ii fie facuta o incizie la un picior a fost facut la celalalt. A fost o incizie de un centimetru, nu a fost vorba despre o operatie. Medicul le-a cerut scuze parintilor cand a iesit din operatie, spunand ca s-a intamplat din graba. Este paradoxal, pentru ca parintii nu au avut niciun fel de pretentii, iar acum auzim din presa treaba asta. Consecinte orcium nu vor fi, se poate dovedi. Ulterior a fost scos materialul corect. Nu a avut consecinte, in afara de o incizie pe piele, este un incident", a declarat directorul medical al Spitalului de Copii din Brasov.