Presedintele Consiliului Judetean Prahova, Mircea Cosma, retinut de procurorii DNA Ploiesti, a ajuns, marti, la Spitalul Judetean Ploiesti, acuzand un puseu de tensiune arteriala, au declarat, pentru HotNews.ro, surse judiciare. Seful DNA Ploiesti, procurorul Lucian Onea, a declarat pentru Mediafax ca Mircea Cosma se afla in cutodia Politiei Prahova si a fost transportat la spital intrucat a acuzat "o stare de rau". Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro ca procurori ai DNA vor merge la Spitalul Judetean sa ridice actele medicale doveditoare.

Mircea Cosma, luat de procurorii DNAFoto: Observatorulph.ro

Potrivit unor surse judiciare, Cosma a fost predat Politiei Prahova, insa a suferit un puseu de tensiune arteriala si a fost dus la Spitalul Judetean, urmand ca, dupa ce isi va reveni, sa fie apoi transportat fie la centrul de retinere al Politiei Prahova, de la Campina, fie la Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru judecarea solicitarii arestarii preventive a sefului Consiliului Judetean.

Cosma a acuzat dureri cardiace, fiind dus sub escorta la unitatea de primiri urgente. "Mircea Cosma a fost consultat de medicul cardiolog si ulterior s-a decis internarea acestuia pe sectia de cardiologie" a declarat, pentru observatorulph.ro, doctorul Andrei Ilinca, purtatorul de cuvant al spitalului.

Presedintele Consiliului Judeten Prahova, Mircea Cosma (sef al PSD Prahova), a fost retinut de procurorii DNA, pentru trafic de influenta, intr-un dosar in care fiul sau, deputatul Vlad Cosma, este acuzat ca ar fi luat mita 1 milion de euro.

In dosar, si Mircea Cosma, si Vlad Cosma au calitatea de inculpati, fiind acuzati de trafic de influenta pe trei acte materiale, potrivit DNA. Acesta este dosarul in care omul de afaceri Razvan Alexe este arestat preventiv inca din noiembrie 2013, cazul fiind disjuns din dosarul de evaziune fiscala si spalare de bani de 35 de milioane de euro, in care este arestat preventiv si Marcel Pavaleanu, fost consilier in Secretariatul General al Guvernului si fost presedinte al PSD Plopeni.

"La data de 11 februarie 2014, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Ploiesti au dispus punerea in miscare a actiunii penale si retinerea, pentru 24 de ore, a inculpatului Cosma Mircea presedintele Consiliului Judetean Prahova, pentru savarsirea infractiunii de trafic de influenta, urmand a fi prezentat in cursul zilei de 12 februarie 2014, cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile, la Inalta Curte de Casatie si Justitie, avand in vedere calitatea de deputat a inculpatului Cosma Vlad Alexandru, cercetat in aceeasi cauza penala", a mentionat DNA.