Ministerul Afacerilor Externe a emis sambata o atentionare de calatorie pentru cetatenii romani care doresc sa se deplaseze in Bosnia si Hertegovina, din cauza actiunilor de protest desfasurate in prezent pe teritoriul acestui stat.

Potrivit unui comunicat MAE, citat de Agerpres, in localitatile Tuzla, Sarajevo, Zenica, Bihac, Kakanj Mostar au avut si au loc ample demonstratii.

"Ministerul Afacerilor Externe recomanda cetatenilor romani sa evite prezenta in zonele in care se desfasoara manifestatii si sa urmareasca, permanent, recomandarile autoritatilor locale", se arata in comunicatul citat.

In orasele Tuzla, Sarajevo, Zenica, Bihac, Kakanj si Mostar, au avut si au loc ample demonstratii. O manifestatie contra saraciei si somajului a luat o turnura violenta vineri la Tuzla (in nord-estul Bosniei), unde protestatarii au patruns in sediul administratiei cantonale, pe care l-au vandalizat si incendiat. In capitala Sarajevo, manifestantii au incendiat sediul presedintiei.

Miscarile de protest, incepute miercuri, sunt fara precedent de la incheierea razboiului intercomunitar din perioada 1992-1995 si sunt provocate de degradarea nivelului de trai in aceasta tara, unde rata oficiala a somajului este de 44%.