Procurorul general al Romaniei, Tiberiu Nitu, a declarat, joi, ca ancheta privind accidentul aviatic din Apuseni are in vedere si anumite functii care atrag competenta Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie (PICCJ), fiind posibil sa fie vizati si ministri, informeaza Agerpres.

''Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Alba Iulia au declinat competenta de solutionare a cauzei in favoarea sectiei parchetelor militare a PICCJ, pentru ca, in opinia lor, au aparut elemente de natura a ne duce la concluzia ca ar putea fi indicii in legatura si cu responsabilitatea altor persoane in stransa legatura cu decesul celor doua persoane. (...) Teoretic putem spune ca ancheta are in vedere si anumite functii care atrag competenta PICCJ'', a declarat Nitu, la venirea la CSM.

Potrivit agentiei de presa citate, procurorul general a fost intrebat daca este vorba de ministri iar el a raspuns afirmativ. Referitor la seful STS el a precizat ca nu e nimeni vizat in mod personal, adaugand ca anchetatorii vor verifica acele aspecte care au legatura si cu o eventuala responsabilitate a altor persoane.