Consiliul National pentru Combaterea Discriminarii a amendat cu 1.000 de lei o invatatoare de la o scoala din Ploiesti pentru ca nu a respectat, in cadrul unei sedinte cu parintii, confidentialitatea diagnosticului deficit de atentie cu hiperactivitate - ADHD pus unui elev. Acest lucru constituie hartuire, a decis Consiliul, care a sanctionat si conducerea scolii cu amenda de 1.000 lei.

Colegiul director al Consiliului National pentru Combaterea Discriminarii (CNCD) a decis in sedinta de astazi, 5 februarie, ca "nerespectarea confidentialitatii diagnosticului ADHD, de catre un cadru didactic, in cadrul unei sedinte cu parintii, constituie hartuire si se sanctioneaza cu amenda contraventionala in cuantum de 1.000 lei". "Totodata, conducerea scolii a fost sanctionata pentru neluarea masurilor necesare, cu amenda contraventionala in cuantum de 1.000 lei", a mai hotarat Consiliul. Deciziile au fost luate in unanimitatea membrilor Colegiului director al CNCD prezenti la sedinta.

In cadrul unei sedinite cu parintii, o invatatoare de la Scoala Gimnaziala Internationala Spectrum Ploiesti a discutat despre diagnosticul de ADHD pus unui elev si in cadrul aceleiasi sedinte s-a stabilit sa se monteze camere de supraveghere in sala de curs pentru ca elevul ar genera conflicte, a constatat CNCD.