Presedintele Comisiei pentru revizuirea Constitutiei, Crin Antonescu, a declarat marti ca in textul revizuit a fost introdus un amendament care spune ca Parlamentul se dizolva in cazul in care voteaza suspendarea presedintelui iar poporul, la referendum, spune ca acesta nu trebuie suspendat, transmite Agerpres.

"Pentru ca este un moment de criza, am facut suspendarea presedintelui tarii mai dificila, nu procedural, pentru ca tot jumatate plus unu din parlamentari, print-un vot care este pana la urma politic, desi porneste de la incalcarea grava a Constitutiei, dar cu consecinte mai serioase, cu alte cuvinte suspendarea sa fie altceva, cu greutate mult mai mare decat, de pilda, o motiune de cenzura care trece - bine, nu trece - nu e bine, dar mergem inainte. A fost introdusa prevederea ca, in cazul in care o suspendare a presedintelui se face, presedintele este suspendat, dar verdictul popular este altul decat cel al Parlamentului, atunci cineva pleaca, adica Parlamentul e dizolvat'", a spus Antonescu la finalul sedintei comisiei.

El a adaugat ca acest amendament a fost introdus in textul revizuit pentru o stabilizare, o evitare a crizelor si a confuziilor pentru ca au fost cateva experiente in acest sens.

Comisia pentru revizuirea Constitutiei a adoptat marti in unanimitate proiectul de revizuire a Legii fundamentale.

Membrii comisiei au analizat observatiile Consiliului Legislativ si pe cele ale Comisiei de la Venetia si au adoptat mai multe amendamente.