EXCLUSIV CSM discuta despre schimbarea procedurii de numire a magistratilor in functii de conducere. Noile reguli simplifica o eventuala inlocuire a Liviei Stanciu si Ionut Matei de la Inalta Curte sau a Laurei Codruta Kovesi de la DNA

de D. Tapalaga, C. Pantazi     HotNews.ro
Luni, 3 februarie 2014, 20:01 Actualitate | Esenţial


 documente
(03 Feb 2014) PDF, 4MB
(04 Feb 2014) RTF, 23KB
O comisie din cadrul CSM a pus pe ordinea de zi de luni un proiect mai vechi de modificare a legii  privind statutul magistratilor, insa discutia a fost amanata pentru marti, au declarat pentru HotNews.ro surse din cadrul Consiliului. Potrivit acestora, daca propunerile vor fi adoptate de Comisiei si votate ulterior de plen, Parlamentul ar putea schimba rapid statutul magistratilor care se afla in procedura de reexaminare in Camera Deputatilor. Asta ar putea schimba radical si relativ rapid regulile numirii in functiile cheie din sistem: procurori sefi, adjunctii acestora, presedinte si vicepresedinte ai Inaltei Curti si sefii de sectii. Acestia sunt numiti in prezent de seful statului, la propunerea ministrului justitiei sau cu aviz de la CSM.
 • Noile reguli prevad ca numirea si revocarea in functii de conducere a procurorilor si judecatorilor sa fie facuta exclusiv de sectiile de procurori, respectiv de judecatori din cadrul CSM.
 • Vicepresedintele CSM, Gheorghe Muscalu: "Opinia majoritara este aceea de a fi scos total si presedintele si factorul politic, ministrul Justitiei, in speta si de la procurori si de la judecatori. Si de a uniformiza cele doua proceduri de numire pentru functiile de conducere".
Punctul referitor la propunerea de modificare a legii 303/ 2004 privind statutul magistratilor a intrat luni pe ordinea de zi, insa discutia a fost amanata din motive neclare pentru marti. Gheorghe Muscalu, unul din membri Comisiei, explica pentru HotNews.ro de ce se propune modificarea regulilor de numire a magistratilor in functii de conducere, dar sustine ca acest subiect nu figureaza pe ordinea de zi. Totusi, Hotnews.ro se afla in posesia unei comunicari interne care arata fara dubii ca luni, Comisia nr 1 din cadrul CSM urma sa discute, intre altele, modificarile propuse la legea 303, sedinta fiind amanata  pentru marti la 9.30 cu ordinea de zi nemodificata. (Vezi ordinea de zi, punctul 4, documentul atasat).

Introducerea acestei modificari legislative este greu de justificat intrucat posturile de conducere in procuratura si justitie au fost ocupate anul trecut, cu mandate de 3 ani (Inalta Curte, respectiv a procurorilor sefi). In septembrie 2013 a fost aleasa o noua conducere la Inalta Curte de Casatie si Justitie (Liviu Stanciu presedinte, Ionut Matei vicepresedinte) iar in aprilie anul trecut au fost numiti noii procurori sefi (Parchet General - Tiberiu Nitu, DNA - Laura Codruta Kovesi, DIICOT - Alina Bica, adjunctii acestora si sefii de sectie).

Problema modificarii de numire in functii de conducere a magistratilor a fost ridicata in mai 2013. La nivelul CSM s-a format comisie nr 1, condusa de judecatorul Mircea Aron (membrii comisiei la acea data erau judecator Adrian Bordea, judecator  Horatiu Dumbrava, procuror Bogdan Gabor, procuror Florentina Gavadia, procuror Elena Hach, procuror Gheorghe Muscalu, judecator Alexandru Serban; invitati: judecator Mona-Lisa Neagoe, judecator Marius Badea Tudose, Octavia Spineanu Matei, directorul INM).

In minuta sedintei din 13.05.2013 (vezi minuta in documentul atasat), referitor la modificarea si completarea art 54 din legea nr 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, aflata pe rolul Camerei Deputatilor in procedura de reexaminare ca urmare a deciziei Curtii Constitutionale nr 1029/ 2008, Comisia apreciaza ca ar trebui operate urmatoarele schimbari:

" ...(1) Procurorul general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, prim-adjunctul si adjunctul acestuia, procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie, adjunctii acestuia, procurorii sefi de sectie ai acestor parchete, precum si procurorul sef al Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism si adjunctii acestora sunt numiti de Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre procurorii de la Parchetul de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie sau de la parchetele de pe langa curtile de apel, care au o vechime efectiva de cel putin 12 ani in functia de judecator sau de procuror, pe o perioada de 4 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data".

(4) Revocarea procurorilor din functiile de conducere prevazute la alin (1) se face de catre Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii. In toate cazurile, Sectia se poate sesiza din oficiu, la cererea adunarii generale sau a procurorului general al Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, pentru motivele prevazute la art 41 alin (2) care se aplica in mod corespunzator"

In acelasi timp s-a retinut ca ar trebui reglementata in mod corespunzator si numirea in functiile de conducere de la Inalta Curte de Casatie si Justitie, motiv pentru care s-a aprecizat ca alineatele (1), (3) si (6) ale art. 53 din Legea nr. 303/ 2004 republicata cu modificarile si completarile ulterioare, trebuie modificate dupa cum urmeaza:

... (1) Presedintele, vicepresedintii si presedintii de sectie ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie sunt numiti de Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii, dintre judecatorii Inaltei Curti de Casatie si Justitie care au functionat la aceasta instanta cel putin 2 ani.

(3) Numirea in functiile prevazute la alin (1) se face pe o perioada de 4 ani, cu posibilitatea reinvestirii o singura data.

(6) Revocarea din functie a presedintelui, a vicepresedintilor sau a presedintilor de sectii ai Inaltei Curti de Casatie si Justitie se face de catre Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii. In toate cazurile, Sectia se poate sesiza din oficiu, la cerea unei treimi din numarul membrilor sau la cererea adunarii generale a instantei, pentru motivele prevazute la art 51. alin (2) care se aplica in mod corespunzator.
"

 • Ce spune  vicepresedintele CSM, Gheorghe Muscalu, despre modificarea procedurilor de numire a magistratilor in functii de conducere

Rep: Avem informatia ca a fost pe ordinea de zi de astazi a Comisiei 1 din CSM proiectul de modificare a Legii 303
Gheorghe Muscalu:
Nu, astazi nu a fost nicio comisie...

Rep: Este pentru maine acest proiect?
GM:
Maine, da, este o comisie, dar eu sunt plecat din Bucuresti si nu am vazut toata ordinea de zi pe Comisie. Ordinea pe Comisie o face Presedintele de Comisie si nu trece pe la conducere. Eu stiu ca este maine ca particip si eu ca orice membru.

Rep: Inteleg ca e un proiect sau o propunere de modificare a Legii 303, modificare a modalitatii de numire a conducerii Inaltei Curti. Stiu ca a fost discutata in mai anul trecut, am vazut pe documentele publice de pe CSM.
GM:
Va referiti la Inalta Curte si la Parchetul Inaltei Curti?

Rep: Da. Ce ma intereseaza este conducerea Inaltei Curti, astfel incat numirile sa fie facute de CSM, nu pe mecanismul actual.
GM
: Eu nu stiu ce este pe materialul, ce este maine pe Comisie. Noi am lucrat pe legea 303, noi chiar am finalizat, nu a intrat in plen pentru ca am zis, daca am finalizat legea 303, sa le punem impreuna pe toate: 303,304, 317, pachetul de legi. Vrem anul acesta sa modificam, sa acordam legile. Noi acolo am avut 2 variante: o varianta, in urma discutiilor in Comisie, pentru ca tot in Comisia numarul 1 am facut aceste modificari. Am mers pe doua variante: ca numirea sa o faca CSM, similar unei competitii, cum se face la nivel de procuror general. Acolo se face prin concurs. Dar, numirea sa o faca CSM, fara sa mai implice pe nimeni din afara, din alta putere.

Rep: Din puterea executiva cum e acum...
GM:
Exact, din puterea executiva. Si nici presedintele...

Rep: Si el e parte a puterii executive.
GM:
Ei, haideti sa spunem ca este independent. Puterea executiva este, sa spunem, mai politica decat presedintele. Cel putin, e obligat  sa nu mai faca parte dintr-un forum sau dintr-o formatiune politica.  Si a doua varianta a fost aceea de a se face numirea si la Parchete asa cum se face acum la Inalta Curte de Casatie si Justitie pentru presedinte, vicepresedinti si presedinti de sectii, in sensul de a se face propunere de catre CSM, ca urmare a inscrierii si a analizarii propunerilor respective, catre presedinte. Astea-s doua variante, dar opinia majoritara este aceea de a fi scos total si presedintele si factorul politic, ministrul Justitiei, in speta si de la procurori si de la judecatori. Si de a uniformiza cele doua proceduri de numire pentru functiile de conducere.

Rep: Deci, in cazul conducerii Inaltei Curti, opinia majoritara ar fi aceea de eliminare a implicarii presedintelui si sa fie doar propunerea sectiei din CSM
GM:
Aceasta a fost doar una dintre variante, in urma discutiilor. Inca nu este luata o decizie in plen, proiectul  nu a trecut prin plen, nu a fost aprobat de plen. Mai exista o modificare, o astfel de propunere pe rolul la Camera Deputatilor (sper sa nu gresesc), in sensul de a se modifica, este vorba de articolul 54, in acest sens. Acolo nu s-a ajuns la o opinie, dar se doreste modificarea si s-a pornit de la numirea functiilor de conducere in Parchetul General, nu neaparat pe Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Rep: Dar acela este un alt proces care este in Parlament.
GM:
Da, este altceva.

Rep: De ce este aceasta nevoie de schimbare a legislatiei in privinta modalitatii de numire a conducerii Inaltei Curti in momentul asta?
GM:
Haideti sa pornim de la ce s-a intamplat la nivelul Ministerului Public din luna octombrie anul trecut. De aici aceasta nevoie de a clarifica cat mai bine si a asigura o independenta totala puterii judecatoresti, inclusiv in aceasta numire a functiilor. Cu toate ca, acum va marturisesc nu cred ca cineva poate spune ca Ministrul Justitiei a dat dispozitie procurorului general intr-un anumit moment sa faca sau sa nu faca ceva.

Rep: Ma refeream la modalitatea de numire a conducerii Inaltei Curti ca aici nu stiu sa fi fost mari controverse.
GM:
Nu, nu au fost, nici nu au fost probleme, dar nu s-a discutat pe modalitatea de numire a Inaltei Curti. S-a discutat pe modalitatea de numire a conducerii Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie si au fost doua variante, cele pe care vi le-am spus. Evident, in una din opinii, si judecatorii au spus ca daca se va merge pe linia numirii la Parchete in modalitatea de excludere totala a unui factor exterior si sa ramana decizia la CSM, normal trebuie sa fie adusa la zi si procedura de numire la Inalta Curte. Nu s-a discutat. Discutia a fost pe Parchete, pornind de la ce s-a intamplat in octombrie anul trecut.

Rep: Deci ar fi practic o conformizare a legislatiei in oglinda. Daca se schimba la Parchet sa se schimbe si la Inalta Curte. Asta ar fi ideea, nu?
GM:
Da, exact. Daca se va face asa la Parchete. Opinia noastra, pornind de la modificarile necesare pe linia Parchetelor, Parchetului de pe langa Inalta Curte, incluzand aici si DNA-ul si DIICOT-ul la fel. Noi am spus ca asa ar fi cel mai bine pentru independenta totala, in sensul in ca numirea sa o faca Consiliul Superior al Magistraturii si evident si opiniile in partea cealalta, au spus ca, in oglinda, ar trebui facut asa si la Inalta Curte. Dar nu este o decizie, este o discutie. Si sunt doua variante de lucru: ori sa se faca si la Parchet asa cum se face si la Inalta Curte de Casatie si Justitie(oricum ar fi mult mai bine decat ce este acum) sau cred ca cel mai bine ar fi sa se faca prin numirea de catre CSM, excluzand total pe cineva din afara sistemului, ceilalti factori.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

8048 vizualizari

 • +18 (24 voturi)    
  adica o faceti pe sest (Luni, 3 februarie 2014, 20:10)

  torna_fratre [utilizator]

  pina acum era factorul politic in numiri.
  De acum incolo voi ziceti ca factorul politic nu va mai avea nici o decizie in numiri?
  Fals!
  La cei care sunteti acolo si stiute fiind si afinitatile sau simpatiile politice ma astept ca sa va impartiti in 2 tabere:
  garda veche(basistii) si garda noua(USL-istii)
  asa ca aceasi marie cu alta palarie.
  • +34 (36 voturi)    
   UE, CE si USA lucreaza pt Ponta (Luni, 3 februarie 2014, 20:58)

   Cataleya [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

   De ce spun asta?
   Pt ca Plagiatorul nici macar nu trebuie sa mai caute de unul singur "barierele" care inca mai stau in calea hotiei USL-amiste.
   Plagiatorul si gasca lui asteapta cuminti rapoartele pe justitie venite din exterior si apoi ii mazileste urgent pe toti cei (cativa) care sunt laudati de UE.
   Si atata vreme cat UE apeleaza doar la simple scrisorele si constatari, Plagiatorul isi vede linistit de treaba si distruge sistematic tot ce-a mai ramas din justitie.
   Daca UE nu pune piciorul in prag, prin masuri concrete, Romania e pierduta.
   In 2 ani de zile praful si pulberea se va alege de tot.
   E drept ca si populatia (atata cat o mai fi ea de dreapta) pare incremenita si buimaca dar, asta e alta poveste. Cand nu iesi in strada ca e prea frig sau ca e prea cald, si cand nu mergi nici la vot pt ca "n-ai cu cine Domne'" atunci - 'geaba chichirez galceava.....
   Ceausescu, Iliescu, PSD si din pacate si PNL au reusit sa "creasca in pepiniera comunista" milioane de milogi necajiti care se bucura pt 2 lei si-o bucata de paine primite pe de-a moaca si sunt dispusi sa accepte orice, inclusiv faptul ca USL le da cu o mana si le ia cu doua, iar Antenele turate la maxim ii hipnotizeaza si ii imbecilizeaza sistematic..
   • +4 (6 voturi)    
    corect (Marţi, 4 februarie 2014, 11:21)

    unnene [utilizator] i-a raspuns lui Cataleya

    o radiografie corecta. haznalele turate la maxim pot sa hipnotizeze cel mult pe cei "saraci cu duhul" ca sa zic asa (nici macar nu sunt 7,4 milioane-un calcul simplu arata ca la "referendum" 2 milioane au fost furaciune, 1 milion basisti, mai raman 4,4 milioane votantii clasici psd-pnl). atata timp cat exista oameni care gandesc singuri isi vor da seama (chiar si de prin votantii usl) ca astia mananca rahat de dimineata pana seara la teleguvernarea lor.
  • +28 (34 voturi)    
   Au acaparat CSM-ul prin Bordea si Muscalu! (Luni, 3 februarie 2014, 21:00)

   AnticoruptieinRomania [utilizator] i-a raspuns lui torna_fratre

   Si acum fac legea in frunte cu Dumbrava///. Cei care au stat acasa la ultimele alegeri sa faca bine sa inteleaga ca greseala se plateste cu varf si indesat!
 • +36 (40 voturi)    
  a inceput jihadul (Luni, 3 februarie 2014, 20:11)

  clarice [utilizator]

  In 2 luni maxim justitia incape pe mainile lor.
  Si asta pentru ca, nu ne pasa,e frig e iarna ,e bine sub plapuma.
  Ajutor de la UE,USA nu vor mai veni ,Basescu a dat clar un ultimatum dupa madam Nuland.
  Traiasca neo comunismul,traiasca borfasii,traiasca popor adormit.
  • -19 (27 voturi)    
   Si la ce te asteptai?? (Luni, 3 februarie 2014, 22:52)

   Raulgonzales [utilizator] i-a raspuns lui clarice

   Ceea ce fac ei acuma a facut si basescu impreuna cu monica macovei.nimeni nu-si mai aduce aminte faptul ca monica macovei a schimbat legea si a spus ca este mai bine ca ea sa desemneze procurorii sefi ai dna si a parchetului general. Nimeni nu-si mai aduce aminte cum un serviciu secret a fost desfintat de monica macovei.acel serviciu secret era SIPA care se ocupa cu documentarea faptelor de coruptie savarsite de judecatori si procurori.si atunci toate bune si frumoase ca in parlament se spunea "ciocu mic ca noi suntem la putere" -parlamentar PDL
   Si acuma va asteptati ca politicieni de acuma sa faca altfel???
   Si va asteptati ca poporul roman sa iasa in strada.??sa lupte pentru ce? Sa ramana la conducerea justitiei si a serviciilor secrete oameni care au fost pana acuma si au facut jocurile unor oameni politici.de ce sa faca poporul asa ceva?
   Pentru ca anumiti politruci spun ca justitia este independenta?? si trebuie aparat statul de drept.
   Oameni intelepti in momentul in care 2 clanuri mafiote ies in strada si incep sa se impuste, nu ies in strada ,sa se implice sa moara din greseala , impuscati de ambele clanuri mafiote si stau la cutie si dupa ce clanurile isi regleaza conturile ies si pedepsesc mafiotii ramasi in viata.
   Eu personal voi trai la fel de bine cu justitia USL ca si cu justitia lui basescu si a PDL.mai rau va trai basescu si unii pdlisti .traianica nici nu sti cat de mic incepi sa ......
   • +14 (22 voturi)    
    Las' c'ai sa vezi tu cum e mancarea la cazan (Luni, 3 februarie 2014, 23:37)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Raulgonzales

    curand, n-o sa mai razi smechereste, o sa ranjesti.
 • +31 (35 voturi)    
  E clar (Luni, 3 februarie 2014, 20:13)

  Cataleya [utilizator]

  Plagiatorul arunca Romania in haos. Adica ce-a mai ramas din ea.
 • +33 (37 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 3 februarie 2014, 20:15)

  [anonim]

  • -20 (28 voturi)    
   Sigur ca acuma este mai bine (Luni, 3 februarie 2014, 22:56)

   Raulgonzales [utilizator] i-a raspuns lui

   Pai 9 ani cu basescu ce a fost?iti spun eu???
   Nu moare nimeni din cauza USL cum nu a murit nimeni ca a fost base presedinte si boc premier.
   • +13 (19 voturi)    
    Nu se mai face liceu la seral in Romania? (Luni, 3 februarie 2014, 23:45)

    Fu Leng [utilizator] i-a raspuns lui Raulgonzales

    Ca tu ai nevoie, stiu, e vai de capul ei scoala ce se face acolo, dar tu oricum nu poti mai mult.
    • -4 (6 voturi)    
     Ce sa-ti povestesc??? (Marţi, 4 februarie 2014, 10:50)

     Raulgonzales [utilizator] i-a raspuns lui Fu Leng

     Lasa ca poti tu. Ce gluma buna.
     • +5 (7 voturi)    
      vezi ca.... (Marţi, 4 februarie 2014, 11:23)

      unnene [utilizator] i-a raspuns lui Raulgonzales

      ai gresit site-ul. posteaza la jurnale si antene ca acolo sigur iei numai plusuri
   • +1 (3 voturi)    
    asa zicea si al batran (Marţi, 4 februarie 2014, 13:37)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui Raulgonzales

    ca n'a murit nimeni de foame in Romania, iar pentru frig, mai recomanda o haina in plus.

    si romanii au trait ani de zile cu flacara aia mica cat aia de furnica, fara caldura, imbracati sub plapuma, cu cozi si cu adidasi si fratii petreush la punga.

    asa ca, vorba mata, n'o sa moara nimeni.
    numai reprezentantii boborului o vor duce mai bine.

    este o noua acaparare a puterii, ca cea inceputa in aug. 44.
    si iar, tovarasii de drum, labaralii, se dau cu comunistii.

    JOS USL-amul !
    votati NU la constitutie !
 • +30 (34 voturi)    
  Comment sters de user (Luni, 3 februarie 2014, 20:26)

  polonyca [anonim]

  • 0 (0 voturi)    
   a inceput (Marţi, 4 februarie 2014, 15:38)

   nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui polonyca

   cu procesul lui nea nicu si al primei doamne si savanta.
   de atunci, este o continua lovitura de stat, in etape, spre acelasi scop, socialismul de familie, un fel de hybrid al socializmului multilateral dezvoltat, cu cu kapitalizmul de cumetrie.
   asta este jamuhyria al usl'amia al Romania.

   votati NU la constitutie !
 • +28 (30 voturi)    
  2014.........2016 (Luni, 3 februarie 2014, 20:32)

  oxxxxxyyyyya [utilizator]

  perioada in care vom trece de la justitie la antijustitie prin manevre uslamiste...........
 • +27 (29 voturi)    
  Graba aparent patologica este plina de sanatate! (Luni, 3 februarie 2014, 21:00)

  hotnewsfil [utilizator]

  Succesul zdobitor al Blitz Krieg (lovitura de stat) operat de USL in vara 2012, valideaza procedeul de rasturnare rapida a ordinii de drept, in orice domeniu. Experienta de 'full success' a acestei strategii de vandalizare a statului, i-a dat aripi, i-a dat deplina incredere in forta sa distructiva si in slabiciunea celor pe care ii considerase nedreptatit de puternici (opozitia, opinia publica, presa), acestia fiind, de fapt, niste blajini autentici.
  Impinsi de la spate de Felix si de alti nelegiuiti aflati in pragul puscariei, guvernul si parlamentul au hotarat sa isi desavarseasca acum opera de succes din 2012 : sa ia presedintelui dreptul de a numi conducerea institutiilor juridice de varf (cele care urmeaza sa decida soarta nelegiuitilor) si sa ia sub control politic STS, prin trecerea acestuia la MAI.
  La prima vedere, pare uluitoare, de neinteles, graba, lacomia patologica a USL, de a face acum, 'pe picior', fara o pregatire si o justificare temeinice, aceste schimbari de anvergura. Apare fireasca intrebarea : de ce nu mai asteapta USL cateva luni, pana la alegerea viitorului presedinte, cand vor putea sa isi faca de cap?
  Explicatia grabei provine din teama nelegiuitilor de prim rang, in frunte cu Felix, ca justitia i-ar putea baga in puscarie in lunile imediat urmatoare, cat presedintele Traian Basescu mai vegheaza la independenta justitiei.
  USL, in frunte cu Felix, are nevoie de magistrati si de sefi la STS ascultatori, subordonati.
  • -15 (19 voturi)    
   Justitia independenta (Luni, 3 februarie 2014, 23:00)

   Raulgonzales [utilizator] i-a raspuns lui hotnewsfil

   Base mai vegheaza pana ce justitia il baga in puscarie.dar atunci sigur nu va fi justitia independenta.pentru ca justitia noastra ii independenta . justitia lor este subordonata.
 • +26 (28 voturi)    
  CSM discuta despre schimbarea procedurii de numire (Luni, 3 februarie 2014, 21:24)

  ilie0001 [utilizator]

  Este clar...actualul guvern, la presiunea baronilor si acolitilor corupti, sunt disperati ca JUSTITIA...nu asculta de ei. Se comporta exact ca un animal incoltit, ataca si sfasie tot ce pot, doar, doar vor scapa.
  Ce este tragic...sunt inca multi oameni care de frica, din lacomie si inconstienta, pentru 1kg de faina si ulei sau 50 de lei, ii voteaza cu nonsalanta fara a se gandi la viitorul urmasilor lor si...chiar la ei ca vor suferi...dupa cum se vede. A avut mare dreptate cine a zis, cu mult timp in urma: "Sa ne fereasca Dumnezeu de burghezia ROSIE", dar din pacate...nu ne-a ferit.
 • +31 (35 voturi)    
  am spus-o si o voi repeta insistent (Luni, 3 februarie 2014, 22:13)

  talmaciul.blogspot.ro [utilizator]

  este rusinos/deplorabil pentru barbatii din Romania, mai ales pentru cei din zisul corp de elita, ca lasa singure cateva femei curajoase, sa apere statul de drept si profesia de magistrat de ingerinte mafiote.

  Livia Stanciu, Laura Codruta Kovesi, Oana Schmidt Haineala, Monica Macovei - ma inclin in fata dumneavoastra! iata ca incercam noi, cei din exterior (societate civila, presa, partide de opozitie, organisme internationale), sa spalam rusinea colegilor de breasla.

  rezistati!
 • +13 (15 voturi)    
  ... (Luni, 3 februarie 2014, 23:23)

  adonis84 [utilizator]

  Astia (stiti care) va fura cu totul, pe bucata, nici nu va dati seama... Cand se va trezi romanul cu cutitul la os, atunci o sa va "convinga" cu zaharelul, sau cu parul, oricum nu ar mai avea nimeni glas impotriva mafiei pentru ca reteaua se dezvolta, din chinul prostilor.
 • +11 (13 voturi)    
  neamuri,politruci,grajdani,"pusculite",bidoane in (Luni, 3 februarie 2014, 23:30)

  fosta zoezoe [utilizator]

  locul profesionistilor
 • +11 (13 voturi)    
  presupozitie (Marţi, 4 februarie 2014, 1:00)

  rezis [utilizator]

  e foarte posibil ca duelul usl basescu sa se transforme in duelul usl justitie...rezultatele vor fi surprinzatoare cu siguranta...deja unii oameni ai legii lucreaza din plin...s/ar putea ca tocmai de aici sa vina sansa democratiei in romania...
 • +9 (11 voturi)    
  ma doare (Marţi, 4 februarie 2014, 5:51)

  hamangiu [utilizator]

  Ma bucur ca avem libertatea de a comenta ori ce eveniment...deocamdata.Dar sunt trist cand imi dau seama de postura mea de chibit marginal,de perversitatea acestei descarcari sufletesti iluzorii..le-am ziso ..ma gandesc eu si ma duc linistit la lucru.Unii analisti sustin ca iluzia votului universal este cea mai mare manipulare prin care clasa politica o aplica propriilor cetateni..tradus pe romanesti ..pleaca ai nostrii vin ai nostri.Ma doare justitia dar si ea are manifestarile unei caste inchise..copii mostenesc pozitiile parintilor si nu neaparat pe criterii de competenta..dar traim in Romania si asta pare de ajuns.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by