Marti, vremea va fi rece in sudul, estul si partial in centrul tarii, unde dimineata si noaptea local va fi ger. Temperaturile maxime se vor incadra intre -5 si 5 grade, mai ridicate la deal si munte, precum si in nord-vestul tarii, pana la 8...10 grade, relateaza agentia Mediafax.

IN TARA:

Marti, minimele termice vor fi de la -20 de grade in estul Transilvaniei pana la 0...1 grad in Dealurile de Vest. Cerul va fi variabil la senin, cu unele innorari in regiunile extracarpatice unde vor mai fi conditii de fulguieli. In zonele joase, dimineata, dar mai ales in cursul noptii, local se va semnala ceata asociata cu depunere de chiciura. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari izolate in sudul Banatului si la munte.

Miercuri, in zonele joase din sudul, estul si centrul teritoriului valorile termice vor caracteriza o vreme rece, chiar geroasa dimineata si noaptea pe arii restranse in Moldova, Transilvania si dealurile Munteniei si Olteniei, in timp ce in restul tarii regimul termic se va situa in general peste cel mediu caracteristic acestei perioade. In regiunile extracarpatice nebulozitatea joasa de tip stratiform sau ceata asociata cu depunere de chicura sau fulguieli vor persista in cea mai mare parte a intervalului.

In restul tarii, cerul va fi variabil, iar ceata se va semnala pe arii restranse mai ales dimineata si noaptea. Vantul va sufla slab pana la moderat, cu unele intensificari pe crestele montane inalte, iar spre sfarsitul intervalului si in nord-est. Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -6...-5 grade in zonele cu ceata persistenta din Campia Romana si 9...10 grade in Dealurile de Vest, iar cele minime intre -18...-20 de grade in depresiunile Carpatilor Orientali si 2...3 grade in zona de deal din Banat si Crisana.

IN BUCURESTI:

Marti, vremea va fi rece dimineata si noaptea. Cerul va fi mai mult noros si mai ales in cursul noptii se va forma ceata asociata cu depunere de chiciura. Vantul va sufla slab pana la moderat. Temperatura maxima va fi de -2...-1 grad, iar cea minima se va situa in jurul valorii de -10 grade.