Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna intr-o localitate s-a inregistrat, in noaptea de duminica spre luni, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 25,3 grade Celsius, informeaza Mediafax.

Potrivit meteorologului de seviciu de la Statia Miercurea Ciuc, Gyorfi Tunde, in Harghita, in ultimele 12 ore, cel mai geros interval a fost intre orele 00.30 si 1.30, cand a fost inregistrata temperatura de minus 25,3 grade Celsius in municipiul resedinta de judet.

De asemenea, meteorologul Florin Borz de la Centrul Meteo Regional Targu Mures a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX ca temperatura minima inregistrata la Miercurrea Ciuc in noapte de duminica spre luni a fost cea mai scazuta din tara si din actualul sezon.

Dimineata de luni este deosebit de geroasa si in celelalt localitati ale judetului Harghita, minimele inregistrate pana la ora 8.30 fiind de minus 24,7 grade Celsius la Joseni si minus 19,9 grade la Toplita.

La Odorheiu Secuiesc si la statia meteo de pe varful Bucin, termometrele au inregistrat temperaturi mai ridicate datorita fenomenului de inversiune termica, minimele masurate fiind de minus 4,6 grade Celsius si minus 3 grade Celsius.

Florin Borz a mai spus ca regimul temic actual nu se va schimba pana la jumatatea saptamanii, vremea mentinandu-se geroasa in Harghita, unde temperaturile vor scadea noaptea si dimineata sub minis 20 de grade Celsius.

Minima absoluta a lunii februarie in Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, sᅡ-a inregistrat in anul 1987, la Miercurea Ciuc, iar maxima absoluta a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fost consemnata in anul 2008 in aceeasi localitate.