Tribunalului Bucuresti judeca luni cererea fostului premier Adrian Nastase de contopire a pedepselor primite in dosarele "Trofeul Calitatii" si "Zambaccian". Instanta va judeca solicitarea potrivit noilor Coduri, cel penal si cel de procedura penala, intrate in vigoare la 1 februarie.

Noul cod prevede spor obligatoriu de pedeapsa o treime din pedeapsa neexecutata.

UPDATE: Tribunalul a amanat pentru 3 martie pronuntarea unei decizii privind solicitarea lui Nastase de contopire a pedepselor.

Adrian Nastase ispaseste acum, in regim semideschis la Penitenciarul Jilava, pedeapsa de patru ani de inchisoare cu executare pentru luare de mita in dosarul "Zambaccian" pe care a primit-o in 6 ianuarie.

In acest dosarul, fostul premier a fost acuzat ca a primit de la fostul sef al ISC Irina Jianu, in perioada 2002 - 2004, in mod direct si prin intermediul sotiei sale, Dana Nastase, foloase necuvenite in valoare de aproximativ 600.000 de euro, constand in bunuri importate din China si contravaloarea unor lucrari efectuate la imobilele din localitatea Cornu si Bucuresti.

In dosarul "Trofeul calitatii", Nastase a facut opt luni de detentie din cei doi ani primiti in iunie 2012, fiind eliberat conditionat.