Premierul Victor Ponta se intalneste din nou luni cu membrii delegatiei comune a Fondului Monetar International (FMI), Bancii Mondiale (BM) si Comisiei Europene, dupa cum a anuntat duminica intr-o declaratie de presa.

"Alaturi de vicepremierul Daniel Chitoiu, care conduce discutiile si negocierile cu partenerii financiari internationali, avem un mandat politic pentru maine (n.r. luni) in asa fel incat Romania sa-si continue pe de-o parte reformele structurale, sa-si pastreze echilibrul macro-economic, dar sa implementeze masuri de dezvoltare economica pentru investitorii privati si de asemenea masuri de sprijin pentru fiecare dintre cetateni", a declarat Ponta.

Delegatia comuna a FMI, CE si BM s-a intalnit duminica la Palatul Cotroceni cu presedintele Traian Basescu. Seful statului s-a aratat nemultumit ca stocul arieratelor societatilor de stat nu a scazut conform intelegerii dintre Guvern si institutiile financiare internationale si a reiterat faptul ca nu sustine introducerea unei accize suplimentare pentru benzina si motorina, a transmis Administratia Prezidentiala intr-un comunicat de presa.

Presedintele Traian Basescu va semna scrisoarea cu FMI daca acciza de 7 eurocenti la benzina nu va fi specificata in document, iar acciza la motorina va fi amanata cel putin 3 luni, masura agreata de premierul Victor Ponta, dar nu si de PNL, care vede astfel diminuate sansele reducerii CAS din iulie.

"Fondul este flexibil si insista doar pe acoperirea deficitului creat prin amanarea accizei de 7 eurocenti la carburanti. Nici macar modul de compensare nu va fi detaliat in scrisoare, dar este evident ca pana la mijlocul anului se vor face economii de cheltuieli la unele ministere. Dupa cum era de asteptat, cele mai importante reduceri o sa fie operate acolo unde s-au dat cei mai multi bani. Daca la mijlocul anului veniturile se vor ridica la nivelul programat, atunci rectificarea nu va consfintii o reducere de cheltuieli la aceste ministere", au explicat pentru Mediafax surse oficiale.