Autostrada Bucuresti - Constanta (A2), pe care circulatia a fost intrerupta temporar din cauza zapezii, a fost redeschisa duminica, la ora 13:30, cu restrictie de viteza de 50 de kilometri pe ora, informeaza Centrul Infotrafic din cadrul Politiei Romane. Ministerul transporturilor anunta ca, la orele amiezii, traficul feroviar era restrictionat pe patru linii, majoritatea din sud-estul tarii, iar 118 trenuri sunt anulate.

Infotrafic precizeaza ca traficul pe autostrada se desfasoara in conditii de iarna, iar pe anumite tronsoane carosabilul este acoperit cu un strat de zapada de 1-2 centimetri, potrivit sursei citate.

  • Circulatie restrictionata pe patru linii feroviare, peste 100 de trenuri anulate

Traficul feroviar este restrictionat din cauza zapezii, duminica, pe patru linii, majoritatea din sud-est, iar 118 trenuri sunt anulate, potrivit datelor centralizate de Ministerul Transporturilor la ora 12:00, citate de Mediafax.

Astfel, circulatia este restrictionata intre statiile:

  • Brosteni si Slobozia;
  • Buzau si Faurei Fir2;
  • Ploiesti Sud si Brosteni;
  • Urziceni si Faurei - Tecuci.

Pentru deszapezire, se intervine atat cu utilaje, cat si cu personal.

Trenurile anulate sunt, in majoritate, de pe rute din sudul si estul tarii.

  • Un drum national si patru judetene sunt inca inchise in judetul Constanta

Un drum national si alte patru judetene sunt in continuare inchise, in judetul Constanta, unde autoritatile au intevenit si duminica pentru deblocarea mai multor autovehicule ramase inzapezite pe drumuri.

Potrivit unui comunicat al Comandamentului pentru Situatii de Urgenta Constanta, DN 3 este in continuare inchis circulatiei, iar pe DN 22 se mentin restrictiile pentru autovehiculele cu masa peste 3,5 tone.

  • Navigatia pe Dunare, inchisa in zona Moldova Noua din cauza vantului puternic

Navigatia pe Dunare este inchisa, duminica, in zona Moldova Noua, judetul Caras-Severin, intre kilometrii 1040 si 1075, din cauza vantului puternic, zeci de nave stationand pe fluviu.

Circulatia navelor pe partea sarbeasca a Dunarii a fost inchisa in urma cu trei zile, cand vantul a atins o viteza de 22 de metri pe secunda.

Potrivit directorului Capitaniei Zonale Drobeta Turnu Severin, Mihai Ghiba, circulatia pe sectorul romanesc a fost inchisa duminica dimineata, cand s-a inregistrat o viteza de 22 de metri pe secunda a vantului, ceea ce echivaleaza cu peste 75 de kilometri la ora, prognozele aratand ca vantul nu va pierde din intensitate pana luni dupa-amiaza.

"Convoaielor care vin acum si au tranzitat azi-noapte (in noaptea de sambata spre duminica - n.r.), le-am indicat sa ancoreze in zona Orsova pana la Berzasca, pentru ca in acea zona este aglomeratie. Tot ce vine din aval trece ecluza si se opreste", a precizat Mihai Ghiba.