Peste 100 de persoane protesteaza, sambata, in Piata Centrului Civic din municipiul Vaslui fata de explorarea si exploatarea gazelor de sist, anunta Agerpres. La miting participa activisti de mediu din Vaslui si Barlad, dar si cetateni din cateva comune ale judetului. Oamenii au cerut demisia presedintelui Consiliului Judetean Vaslui, Dumitru Buzatu si a premierului Victor Ponta.

Protestatarii au afisat pancarte pe care scria: 'Stop Chevron', 'Inima de la Pungesti bate si la Bucuresti', 'Nu ne otraviti' sau 'Pe noi cine ne reprezinta? Stefan cel Mare, nu Ponta!'.

Participantii la miting au rostit impreuna rugaciuni, tinand steaguri tricolore in maini, si au infipt, de asemenea, stegulete in mormanele de zapada adunate in centrul orasului, langa statuia domnitorului Stefan cel Mare.

"Pentru asigurarea masurilor specifice de ordine si liniste publica se afla in misiune 30 de jandarmi. Nu au fost inregistrate violente, protestul fiind unul pasnic", a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui, Lucian Modoranu.

Protestul este primul organizat in municipiul Vaslui si are autorizatie de desfasurare de la Primaria Municipiului Vaslui pentru intervalul orar 14.00 - 16.00.