Cea mai scazuta temperatura din aceasta iarna s-a inregistrat, sambata dimineata, la Miercurea Ciuc, unde au fost minus 23,6 grade Celsius, anunta Mediafax. Meteorologul Lajos Krisztina de la statia meteorologica din Miercurea Ciuc a declarat ca minima acestei ierni in Harghita, de minus 23,6 grade Celsius, a fost consemnata dupa ora 04.00 si a stagnat la aceeasi valoare timp de aproape doua ore, dupa care s-a instalat ceata si valorile termice au inceput sa urce foarte usor. Temperaturi deosebit de scazute s-au inregistrat si la Joseni, unde minima diminetii a fost de minus 20,5 grade Celsius, la Toplita au fost minus 17,3 grade, iar la Bucin meteorlogii au masurat o valoare termica minima de minus 7,4 grade Celsius.

Singura minima pozitiva in Harghita, de 0,3 grade Celsius, a fost consemnata sambata dimineata la statia meteorologica din Odorheiu Secuiesc.

Meteorologul Lidia Gheorghies de la Centrul Meteo Regional Targu Mures a declarat ca temperatura minima inregistrata la Miercurea Ciuc sambata dimineata a fost cea mai scazuta din tara si din acest sezon.

Potrivit acesteia, in zona depresionara din estul Transilvaniei vremea se mentine la fel de geroasa, cu temperaturi similare, "posibil usor mai scazute duminica dimineata decat cele de astazi", in special noaptea si dimineata, presiunea atmosferica este ridicata, ceea ce inseamna ca precipitatiile vor lipsi, iar vantul va sufla moderat, cu intensificari la munte, unde va spulbera zapada.

Ninsorile s-au oprit in Harghita, cel mai consistent strat de zapada din judet, de 55 de centimetri, fiind la Bucin, in timp ce la Miercurea Ciuc statul depus masoara 34 de centimetri, iar la Joseni 28 de centimetri.

Minima absoluta a lunii februarie in Harghita, de minus 35,2 de grade Celsius, s-a inregistrat in anul 1987 in Miercurea Ciuc, iar maxima absoluta a lunii, de 16,3 grade Celsius, a fost consemnata in anul 2008 in aceeasi localitate.