Premierul Victor Ponta s-a intalnit vineri, la Guvern, cu seful Serviciului de Informatii Externe al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord - MI6, John Sawers, informeaza Guvernul intr-un comunicat de presa. Cu aceasta ocazie, seful Executivului si seful MI6 au discutat despre colaborarea dintre institutiile de securitate romanesti si britanice in prevenirea si combaterea terorismului. Premierul a subliniat sustinerea pe care Guvernul Romaniei o acorda consolidarii dimensiunilor de cooperare specifica, la nivel institutional, cu partenerii strategici ai Romaniei din comunitatea Euro-Atlantica.

Intalnire Victor Ponta - John Sawers (MI6)Foto: Guvernul Romaniei
  • Comunicatul Guvernului:

Primul-ministru Victor Ponta l-a primit vineri, 31 ianuarie a.c., la Palatul Victoria, pe domnul John Sawers, seful Serviciului de Informatii Externe al Regatului Unit al Marii Britanii si Irlandei de Nord - MI6.

Cu acest prilej a fost apreciata excelenta cooperare dintre institutiile de securitate romanesti si britanice in prevenirea si combaterea fenomenelor care pot afecta securitatea cetatenilor din cele doua state sau care sunt indreptate impotriva membrilor NATO si ai Uniunii Europene. Intre aspectele de interes special se afla combaterea terorismului, a terorismului informatic si a altor forme de activitati ilegale la nivel regional si global. A fost efectuat si un schimb de opinii pe teme internationale de actualitate.

In cadrul intrevederii a fost subliniata sustinerea pe care Guvernul Romaniei o acorda consolidarii dimensiunilor de cooperare specifica, la nivel institutional, cu partenerii strategici ai Romaniei din comunitatea Euro-Atlantica.

Amintim ca seful MI-6 s-a intalnit, joi, si cu presedintele Traian Basescu.