Cea mai scazuta temperatura la ora 7.00 era la Negresti in judetul Vaslui unde se inregistrau -21 de grade, iar cel mai cald era la Dumbravita de Codru si Siria une termometrele aratau 5 grade.

La aceeasi ora erau: -19 grade la Botosani si Suceava si Iasi, -18 la Galati si Suceava, -17 la Piatra Neamt, -16 la Braila, Calarasi si Giugiu si -15 grade la Sfantu Gheorghe.

La Bucuresti minima noptii a fost -15 grade Celsius.

Prognoza pentru vineri

Vineri, vremea va fi rece, geroasa in special dimineata, in sud, in est si local in centru, arata prognoza meteorologica. Cerul va fi mai mult noros in regiunile extracarpatice, unde local va ninge slab. In vest, nord-vest si centru innorarile vor fi temporare.

Vantul va avea unele intensificari in regiunile sudice, nord-estice si pe arii restranse in rest, cu viteze mai mari in sudul Banatului si in zona montana si temporar va spulbera zapada.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -15 grade in Moldova si in jur de 6 grade in Dealurile de Vest.

Si la Bucuresti vremea va fi geroasa vineri. Cerul va avea innorari si trecator va ninge slab. Vantul va sufla moderat, cu unele intensificari dupa-amiaza. Temperatura maxima va fi -9 grade.

Cum va fi in urmatoarele zile

Directorul Administratiei Nationale de Meteorologie, Ion Sandu, a explicat joi seara, in comandamentul de iarna de la Guvern ca pana duminica seara cantitatile de zapada vor fi nesemnificative si ca nu se impune cod galben.

El a mai spus ca mai ales sambata si duminica, pe partea de sud, sunt intensificari de vant de 45-50 km/h, care, de regula, n-ar trebui sa antreneze atata zapada, sa blocheze, dar acest vant va fi cu siguranta, incepand din sud-vestul tarii. Caras, Mehedinti, acolo, e posibil sa apara si un cod de o ora sau doua, in acest interval, pana duminica seara.

Din 4 februarie, temperaturile vor scadea din nou pentru 3-4 zile, dar tot pana la -15, -20 de grade. Dupa care, temperatura incepe sa creasca.