Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat la cinci ani de inchisoare in dosarul 'Transformatorul', s-a prezentat joi, la sediul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi, el urmand a fi introdus in arest preventiv, anunta Agerpres. Si fratele acestuia, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian s-au predat, joi seara, urmand sa fie si ei transferati la penitenciar dupa ce vor ajunge in teritoriu mandatele de executare a pedepselor.

Relu Fenechiu (foto arhiva)Foto: Agerpres

Chestorul Ion Scripniciuc, seful IPJ Iasi, a declarat ca deputatul Relu Fenechiu s-a predat autoritatilor.

Purtatorul de cuvant al Politiei Judetene Iasi, Anca Vajaiac, a declarat, joi seara, pentru Mediafax, ca, odata cu Relu Fenechiu, la Politia Judeteana Iasi s-au predat si fratele acestuia, Lucian Fenechiu, si Mihai Bogdan Damian, cei doi urmand sa ramana in arestul Politiei pana in momentul in care vor ajunge de la Bucuresti mandatele de executare a pedepselor, dupa care vor fi transferati la penitenciar.

Fostul ministru al Transporturilor Relu Fenechiu, condamnat definitiv, joi, la cinci ani de inchisoare cu executare, in dosarul "Transformatorul", se afla la locuinta sa din municipiul Iasi in momentul pronuntarii deciziei instantei supreme, el predandu-se Politiei Judetene Iasi in jurul orei 17.30, unde va ramane, ca si ceilalti doi, pana cand va ajunge de la Bucuresti mandatul de executare a pedepsei, cel tarziu vineri, dupa care va fi transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi.

Purtatorul de cuvant al penitenciarului, Gabriela Topoliceanu, a declarat, joi seara, corespondentului MEDIAFAX ca Relu Fenechiu va sta cel putin 30 de zile la Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi.

"Fenechiu va fi introdus intr-un regim de carantinare si de observare timp de 21 de zile, la fel ca fiecare nou detinut care ajunge la penitenciar. In maxim 30 de zile se va intocmi o comisie, la Bucuresti, care va stabili regimul de executare in care va fi incadrat. In functie de acest regim se va vedea daca Relu Fenechiu va ramane sau nu la Penitenciarul Iasi", a mai declarat Gabriela Topoliceanu.

Penitenciarul de Maxima Siguranta din Iasi are trei tipuri de regim de detentie: deschis, inchis sau de maxima securitate.