Procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi, a declarat joi pentru HotNews.ro ca "in ce priveste Ordonanta de urgenta data in cazul ASF nu pot sa fac foarte multe comentarii pentru ca este un dosar in curs si procurorii vor verifica conditiile in care a fost pregatita si aprobata aceasta ordonanta". Reamintim ca procurorii DNA sustin ca Guvernul a aprobat o ordonanta de urgenta prin care a redus numarul membrilor board-ului Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF) si a impus o serie de criterii profesionale, toate cu scopul de a proteja interesele firmei de asigurari Carpatica Asig.

Laura Codruta KovesiFoto: Agerpres

Premierul Victor Ponta a declarat joi dimineata ca Ordonanta de Urgenta a fost negociata si solicitata in mod expres de Comisia Europeana si Fondul Monetar International.

Reamintim ca nota de fundamentare a ordonantei a fost semnata de vicepremierul Daniel Chitoiu, a carui sotie este urmarita penal in dosarul Carpatica Asigurari. Totodata, seful ASF este Dan Radu Rusanu, nasul familiei Chitoiu.

  • Ramai pe Hotnews.ro pentru interviul integral cu Laura Codruta Kovesi despre noile Coduri care vor intra in vigoare pe 1 februarie