Restrictiile de circulatie nu au fost respectate in Constanta, iar soferii au ignorat semnalele politiei si au plecat la drum in viscol dupa care au cerut ajutor autoritatilor, a afirmat joi premierul Victor Ponta, adaugand ca va verifica ce sanctiuni sunt aplicate in Europa de Vest sau SUA in astfel de cazuri.

"Oamenii nu au ascultat si nu au respectat solicitarea autoritatilor si au plecat pe drum, i-am scos azi-noapte din zapada. In momentul in care esti oprit de politie si treci pe langa politie, te duci in viscol, dupa care suni la televizor ca esti blocat in viscol, ai si tu o responsabilitate. Nu as fi vrut sa se spuna ca e vina autoritatilor pentru ca unii nu respecta regulile. O sa ma uit ce se intampla in Europa de Vest sau in America, care sunt sanctiunile pentru cei care nu respecta avertizarile autoritatilor si o sa fiti uimiti cat de dure sunt", a spus Ponta, potrivit Mediafax.

El a aratat ca vrea sa faca din nou un apel la responsabilitate catre soferii din zonele afectate de zapada, aratand ca autoritatile trebuie sa isi faca treaba, dar si populatia trebuie sa respecte legea.

Autoritatile au intervenit in judetul Constanta, de la instituirea codului rosu, pentru salvarea a peste 200 de persoane blocate in zapada si pentru asigurarea asistentei medicale de urgenta in zeci de cazuri, iar joi dimineata sunt izolate 13 localitati, toate drumurile fiind inchise in continuare.

Potrivit datelor furnizate de Comandamentul pentru Situatii de Urgenta Constanta, in ultimele 12 ore au fost salvate din zapada 206 persoane, iar 36 de persoane au fost asistate medical.