Prefectul judetului Braila, Gheorghi Obreja, coordonator al interventiilor pentru situatii de urgenta din judet, este in continuare inzapezit, joi dimineata, in localitatea Gemenele, in timp ce in judet sunt izolate 53 de sate din 16 comune cu peste 15.400 de gospodarii, transmite Mediafax.

Potrivit reprezentantilor Comandamentului Judetean pentru Situatii de Urgenta Braila, prefectul Gheorghi Obreja, care a ramas blocat, miercuri, la orele pranzului, in localitatea Gemenele, este in continuare inzapezit.

Prefectul de Braila nu a putut fi contactat.

In judetul Braila, joi dimineata, sunt izolate 53 de sate din 16 comune, cu 15.425 de locuinte.

Toate drumurile nationale, cu exceptia DN 22 B Dig Braila-Galati, dar si toate drumurile judetene sunt inchise.

Autoritatile brailene au solicitat ca un elicopter sa ajunga in judet pentru a prelua cinci cazuri medicale grave, intre pacienti fiind si o persoana care a suferit un accident vascular cerebral.

Ministrul Administratiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea, a anuntat ca, joi, ii va propune premierului Victor Ponta si ministrului interimar de Interne, Gabriel Oprea, eliberarea din functie a doi prefecti si a unui subprefect, pentru deficiente in operatiunile de deszapezire, spunand ca este nemultumit de prefectul din Braila, care "s-a lasat inzapezit".

"O sa anunt maine despre cine este vorba, pentru ca bruma aceea de implicare pe care o mai are imi este necesara in noaptea asta. Din punctul meu de vedere, doi prefecti si un subprefect trebuie sa plece, dar vreau ca in noaptea asta sa munceasca. Au aratat ca nu au responsabilitate, nu au informatii, ca nu sunt in lumea reala", a spus Dragnea, miercuri seara, la Antena 3.

Intrebat daca este vorba despre prefectul judetului Braila, Dragnea a raspuns ca, practic, acesta nici nu mai este la coordonare, deoarece a plecat si "s-a lasat inzapezit".

Ulterior, la Digi 24, Dragnea a aratat ca este nemultumit de prefectul judetului Braila, deoarece nu este normal sa ramana blocat undeva, in zapada, ca si conducator al unui comandament de iarna.

Tot miercuri seara, premierul Victor Ponta a anuntat, dupa ce subprefectul judetului a afirmat ca de o jumatate de zi este axat pe deszapezirea prefectului, ca unul dintre vicepremieri sau ministrul Apararii va merge la Braila, iar daca se va constata ca acolo sunt persoane fara autoritate ori competenta, acestea vor fi inlocuite.

Subprefectul de Braila, Ionut Grosu, a transmis Guvernului, miercuri, la comandamentul de iarna, ca de o jumatate de zi incearca sa-l scoata pe prefectul judetului din localitatea Gemenele, unde a ramas inzapezit, iar vicepremierul Liviu Dragnea i-a cerut sa nu concentreze toate utilajele pentru asta.

"Dupa cum stiti, de o jumatate de zi ne straduim sa il scoatem pe domnul prefect de la...Este foarte, foarte greu de ajuns la ei", a raspus subprefectul, moment in care cei prezenti in sala de sedinta au izbucnit in ras.

"Domnul subprefect, nu vreau sa tin toata tara pentru aceasta discutie. Stiu ca domnul prefect este o persoana foarte importanta, dar mai avem vreo 6.900 de persoane care au nevoi foarte serioase. Nu concentrati toate utilajele acolo. Vreau, imediat dupa videoconferinta, ca nu va intreb acum, ca nu stiti, sa-mi transmiteti care e necesarul de paine", a cerut vicepremierul pe un ton taios.

Discutia a mai continuat pe marginea altor probleme cauzate de zapada in judetul Braila, iar la final vicepremierul a avertizat ca, joi, este posibil sa viziteze zonele afectate din acest judet, avertizand ca nu ar vrea sa se intample ca la Buzau, unde prefectul a fost eliberat din functie.