Cateva mame din judetul Buzau care au fost aduse in siguranta la spital zilele acestea ca urmare a interventiei pompierilor sau militarilor au decis sa isi numeasca copiii ca pe salvatorii lor, scrie Stiri de Buzau.

Potrivit publicatiei locale, cea mai recenta operatiune de salvare a pompierilor buzoieni s-a incheiat in zorii zilei de marti, cu aducerea unei gravide din satul Mitropolia, comuna Bradeanu, care intrase in travaliu la miezul noptii.

Elena Rizea, in varsta de 39 de ani, a apelat la ajutorul autoritatilor cand si-a dat seama ca nu poate ajunge la maternitate. Un echipaj de la ISU Buzau a pornit in misiunea de salvare cu o autospeciala pe senile. Femeia a ajuns la spital dupa o operatiune de aproape doua ore unde a nascut un baiat sanatos, al cincilea copil al familiei.

Drept multumire, Elena Rizea a decis ca isi va boteza copilul ca pe salvatorul ei, Marian.

Stiri de Buzau precizeaza ca mama si copilul ei au fost adusi apoi la Maternitate, in rezerva cu o alta mama, Alina Carabulea, scoasa dintr-un sat izolat, cu copilul pe care il nascuse acasa, de mai multi militari de la Divizia Getica.

Alina Carabulea are 23 de ani, este din Movila Banului si a nascut o fetita pe care o va boteza Luciana Maria, dupa numele a doi dintre salvatori.