Cursurile se reiau in scolile din Capitala incepand de joi, a anuntat miercuri Inspectoratul Scolar Bucuresti. Cursurile au fost suspendate in scolile din Capitala de la inceputul saptamanii, din cauza ninsorii si a viscolului.

"Avand in vedere evolutia conditiilor meteorologice, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti a decis reluarea cursurilor (invatamant prescolar, primar, gimnazial si liceal) in municipiul Bucuresti, incepand cu ziua de joi, 30 ianuarie 2014", se arata in comunicatul de presa al ISMB.

Aceasta este ultima saptamana de scoala din semestrul I, vacanta intersemestriala fiind programata de sambata 1 februarie pana duminica 9 februarie.

Scolile si gradinitele din Capitala au fost inchise luni, marti si miercuri, din cauza vremii nefavorabile.

Capitala si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Teleorman, Vrancea, Galati si, partial, Arges si Dambovita sunt miercuri, pana la ora 23.00, sub avertizare cod portocaliu de viscol. De asemenea, judetele Braila, Buzau, Ialomita, Calarasi, Constanta si Tulcea au fost avertizate cu cod rosu de viscol, miercuri, intre orele 15.00 si 22.00.

De asemenea, judetele Iasi, Vaslui, Bacau, Covasna, Brasov, Valcea, Olt, Gorj, Dolj si Mehedinti, precum si jumatatea de nord a judetelor Dambovita si Arges sunt miercuri sub avertizare cod galben de viscol.

Incepand de miercuri, ora 23.00, va intra in vigoare o alta avertizare, valabila pana joi, la ora 10.00.

Astfel, avertizarea cod portocaliu va fi restransa, de miercuri noapte, la opt din cele 14 judete, respectiv Calarasi, Ialomita, Constanta, Tulcea, Braila, Buzau, Vrancea si Galati.

De asemenea, de miercuri noapte pana joi dimineata va fi prelungita avertizarea cod galben pentru Bucuresti si judetele Ilfov, Giurgiu, Prahova, Dambovita, Iasi, Vaslui, Bacau si Covasna.