Din cauza conditiilor meteorologice, Universitatea din Pitesti, Universitatea Valahia din Targoviste, Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" din Bucuresti si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) din Bucuresti au decis suspendarea activitatii didactice programate pentru ziua de marti, 28 ianuarie, anunta Ministerul Educatiei Nationale. Universitatea din Bucuresti, ale carei activitati au fost suspendate astazi, isi va redeschide portile incepand de marti, 28 ianuarie.

Conform reglementarilor in vigoare, hotararea de intrerupere temporara a activitatii este exclusiv la latitudinea conducerilor institutiilor de invatamant superior, in virtutea autonomiei universitare, informeaza Ministerul Educatiei Nationale (MEN).

Ministerul Educatiei Nationale le recomanda tuturor studentilor sa ia legatura cu secretariatele universitatilor si sa consulte paginile de internet ale acestora.

In ceea ce priveste activitatea unitatilor de invatamant din preuniversitar, MEN anunta ca a centralizat situatia acestora si ca luni, 27 ianuarie, la ora 17.30, inspectoratele scolare judetene au transmis deciziile luate in privinta functionarii unitatilor de invatamant pentru ziua de marti, 28 ianuarie. Ministerul mentine decizia de suspendare integrala a cursurilor in Bucuresti si in alte 12 judete pentru ziua de marti. Fata de comunicarea anterioara, Ministerul anunta ca in judetul Vaslui vor fi maine 26 de unitati inchise, cu doua mai mult decat situatia inregistrata pana la ora 13.00.

Situatia scolilor si gradinitelor care vor fi marti inchise:

  • cursuri suspendate integral in Bucuresti si alte 12 judete: Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea;
  • cursuri suspendate integral in judetele Buzau, Giurgiu si Braila, cu exceptia gradinitelor din orasele Buzau si Giurgiu, care raman deschise pentru a veni in intampinarea parintilor, si cu exceptia unitatilor de invatamant din orasul Braila, care raman deschise;
  • cursuri suspendate partial in 5 judete: Bacau (cu 3 unitati inchise), Botosani (cu 3 unitati inchise), Dambovita (cu 46 de unitati inchise), Suceava (pentru 5 unitati de invatamant exista probleme de acces pentru o parte dintre elevii care vin din alte localitati, dar aceste unitati raman deschise), Vaslui (cu 26 de unitati inchise, cu doua mai mult, decat situatia inregistrata pana la ora 13.00).