Ministerul Educatiei Nationale anunta ca a centralizat situatia unitatilor de invatamant din judetele/ municipiul Bucuresti, aflate sub atentionare de cod galben, portocaliu si rosu. Inspectoratele scolare judetene au decis ca marti, 28 ianuarie, cursurile sa fie suspendate integral in Bucuresti si in alte 12 judete: Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea. Cursurile vor fi suspendate si in judetele Buzau, Giurgiu si Braila, cu exceptia gradinitelor din orasele Buzau si Giurgiu.

IarnaFoto: Agerpres

Ministerul Educatiei Nationale a anuntat printr-un comunicat de presa ca inspectoratele scolare judetene au transmis deciziile luate in privinta functionarii unitatilor de invatamant pentru ziua de marti, 28 ianuarie.

Situatia se prezinta astfel, pentru ziua de marti:

  • 1. cursuri suspendate integral in Bucuresti si alte 12 judete: Arges, Calarasi, Constanta, Galati, Ialomita, Iasi, Ilfov, Mehedinti, Prahova, Tulcea, Valcea, Vrancea;
  • 2. cursuri suspendate integral in judetele Buzau, Giurgiu si Braila, cu exceptia gradinitelor din orasele Buzau si Giurgiu, care raman deschise pentru a veni in intampinarea parintilor, si cu exceptia unitatilor de invatamant din municipiul Braila, care raman deschise;
  • 3. cursuri suspendate partial in 5 judete: Bacau (cu 3 unitati inchise), Botosani (cu 3 unitati inchise), Dambovita (cu 46 de unitati inchise), Suceava (pentru 5 unitati de invatamant exista probleme de acces pentru o parte dintre elevii care vin din alte localitati, dar aceste unitati raman deschise), Vaslui (cu 24 de unitati inchise).

In ceea ce priveste universitatile, Scoala Nationala de Stiinte Politice din Bucuresti a comunicat public decizia de suspendare a examenelor si pentru ziua de marti, 28 ianuarie, informeaza MEN. Ministerul Educatiei Nationale le recomanda tuturor studentilor sa ia legatura cu secretariatele universitatilor si sa consulte paginile de internet ale acestora.

MEN precizeaza ca situatia legata de unitatile de invatamant se poate schimba, in functie de evolutia vremii. Inspectoratele scolare judetene au abilitatea de a decide, pe parcursul zilei, daca unitatile de invatamant din judete pot functiona sau nu la parametrii normali, precizeaza Ministerul.

Amintim ca Ministerul Educatiei a decis si a comunicat inca de duminica inchiderea scolilor din Bucuresti si pentru ziua de marti, 28 ianuarie. Insa astazi, 27 ianuarie, in cadrul unui comandament de urgenta reunit la Palatul Victoria, premierul Victor Ponta l-a intrebat pe ministrul Educatiei de ce sunt inchise scolile in Bucuresti, in conditiile in care se circula normal.

"La solicitarea primariei (generale), pentru a putea degaja in timp util strazile", a raspuns ministrul Educatiei, care a precizat ca a vorbit duminica seara cu Sorin Oprescu si cu inspectorul general, iar "solicitarea a fost sa ramana inchise scolile".

"Mai vorbiti odata ca sa nu tinem totusi lumea acasa decat daca este absolut necesar", i-a replicat Victor Ponta.

Citeste si: