Premierul Victor Ponta i-a cerut luni ministrului Educatiei, Remus Pricopie, sa discute din nou cu primarul general al Bucurestiului, Sorin Oprescu, chestiunea inchiderii scolilor, in conditiile in care in Capitala se circula normal.

Intr-o interventie a ministrului Educatiei, in cadrul unui comandament de urgenta reunit la Palatul Victoria, si in care acesta prezenta situatia scolilor inchise la nivel national, primul ministru l-a intrebat pe Remus Pricopie de ce scolile raman inchise in Bucuresti.

"La solicitarea primariei (generale), pentru a putea degaja in timp util strazile", a raspuns ministrul Educatiei, care a precizat ca a vorbit duminica seara cu Sorin Oprescu si cu inspectorul general, iar "solicitarea a fost sa ramana inchise scolile".

"Mai vorbiti odata ca sa nu tinem totusi lumea acasa decat daca este absolut necesar", i-a replicat Victor Ponta.

Ministerul Educatiei a anuntat, duminica, ca unitatile de invatamant vor fi inchise luni in 27 de judete si municipiul Bucuresti.

Amintim ca Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) a anuntat in urma cu o zi ca toate scolile si gradinitele din Capitala vor fi inchise luni si marti. "Avand in vedere conditiile meteorologice nefavorabile, conducerea Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti a decis sistarea cursurilor unitatilor de invatamant preuniversitar (prescolar, gimnazial si liceal) din Municipiul Bucuresti pentru datele de luni, 27 ianuarie 2014 si marti, 28 ianuarie 2014", se arata intr-un comunicat al Inspectoratului.

ISMB a precizat ca "aceasta decizie a fost luata la recomandarea Institutiei Prefectului si Primariei Capitalei si cu informarea MEN. Reluarea cursurilor in Municipiul Bucuresti va fi anuntata, din timp, printr-un comunicat de presa".

Si Ministerul Educatiei Nationale (MEN) a anuntat in urma cu o zi ca "a decis ca, pentru siguranta elevilor, a insotitorilor acestora si a personalului didactic si nedidactic, sa inchida, luni, 27 ianuarie, toate unitatile de invatamant din judetele/municipiul Bucuresti, care s-au aflat aceste zile sub atentionare de cod galben si portocoliu". "In ceea ce priveste municipiul Bucuresti, decizia de inchidere a unitatilor de invatamant preuniversitar este valabila atat pentru ziua de luni, 27 ianuarie, cat si pentru ziua de marti, 28 ianuarie", a precizat MEN.

Duminica seara, in cadrul comandamentului de iarna de la Guvern, ministrul Educatiei Nationale, Remus Pricopie, a declarat ca in cursul zilei de astazi, 27 ianuarie, Ministerul va face publica o actualizare a listei judetelor in care scolile vor ramane inchise si marti, 28 ianuarie.

Totodata, in cursul zilei de astazi, 27 ianuarie, Universitatea din Bucuresti, Universitatea din Pitesti si Universitatea Valahia din Targoviste si-au intrerupt activitatea, dupa cum a anuntat tot MEN. Si Scoala Nationala de Studii Politice si Administrative (SNSPA) a anuntat ca examenele stabilite pentru luni si marti vor fi reprogramate, "avand in vedere conditiile atmosferice nefavorabile si cele de trafic ingreunat". Examenele vor fi reprogramate si anuntate in timp util de secretariatele facultatilor, a precizat SNSPA.