Pe Valea Oltului s-a dat drumul la circulatie controlata, insa spre Constanta traficul nu poate fi reluat, autostrada nu poate fi deschisa si nici celelalte drumuri vechi, a anuntat duminica vicepremierul Liviu Dragnea, la Comandamentul de iarna, transmite Agerpres.

El a subliniat ca este nevoie de interventie pe caile de acces rutiere, respectiv in localitati, dupa ce viscolul se va incheia.

"Dupa ce viscolul se va incheia, temporar este nevoie sa intervenim atat pe caile de acces rutiere, drumuri nationale, judetene si europene si autostrazi, dar este important sa intervenim in localitati. Ministerul Apararii, Ministerul de Interne, Compania Nationala de Drumuri si toate celelalte institutii au inceput procesul de relocare a mijloacelor si fortelor de interventie catre aceste zone, urmand sa intervenim inclusiv in localitati pentru degajarea cailor din interior", a spus Dragnea.

Dragnea a adaugat ca au fost luate masuri pentru soferii care sunt parcati din cauza restrictiilor de circulatie la Valcea si Sibiu, dar si pentru cei care doresc sa ajunga la Constanta.

"Pentru soferii care sunt parcati din cauza restrictiilor de circulatie am luat doua tipuri de masuri. Erau doua puncte unde tirurile erau oprite - la Ramnicu Valcea si la Sibiu. Pe Valea Oltului s-a dat drumul la circulatia controlata si supravegheata a tirurilor de la Ramnicu Valcea catre Sibiu, sa mearga in nord, iar de la Sibiu am inceput sa le dam drumul sa vina in sud. Pentru Bucuresti ii directionam spre Sibiu-Ramnicu Valcea-Dragasani-Slatina-Caracal de unde intra pe DN6 Rosiori - Alexandria - Bucuresti, iar cei care vor sa mearga la Giurgiu, Alexandria-Ghimpati-Giurgiu", a spus Dragnea.

In ceea ce-i priveste pe soferii care vor ajunge in zona Bucurestiului, vicepremierul Dragnea a aratat ca autoritatile sunt pregatite si ca acestia vor fi parcati daca vor sa mearga spre Constanta.

"Spre Constanta, deocamdata, nu putem da drumul la tiruri pentru ca autostrada este necirculabila si nici celelalte drumuri vechi spre Constanta nu pot fi deschise pentru ca sunt exact in zona limitrofa a zonei de Cod Rosu. Cei care sunt la Urziceni si vroiau sa ajunga la Buzau sa inteleaga ca este imposibil, este exact prin miezul furtunii. Ei stau in continuare acolo. Sunt sprijiniti cu tot ceea ce este nevoie", a precizat vicepremierul.

Pe de alta parte, Dragnea a aratat ca trenurile au fost oprite in gari, in statii, pentru a nu pune in pericol siguranta cetatenilor.