Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti va anunta duminica daca elevii si prescolarii bucuresteni se vor prezenta luni la cursuri, scrie Agerpres. Potrivit inspectorului pe probleme de imagine al ISMB, Marian Banu, decizia va fi luata la nivelul Comandamentului de iarna care are loc zilnic la Prefectura, in functie de conditiile meteo si dupa ce vor fi consultate toate datele legate de evolutia vremii.

Banu a mai spus ca decizia care va fi luata va fi anuntata Ministerului Educatiei Nationale.

"Decizia va fi luata la nivel local, la nivelul Institutiei Prefectului, dupa ce vor fi consultate toate datele legate de vreme, drumuri si starea de sanatate a celor implicati in procesul de invatare. Decizia va fi transmisa MEN", a spus inspectorul.

Ministerul Educatiei Nationale monitorizeaza, cu atentie, situatia unitatilor scolare din judetele aflate sub atentionare de cod portocaliu, iar in functie de situatia vremii, inregistrata pe parcursul zilei de duminica, inspectoratele scolare vor hotari daca si unde se va dispune sistarea cursurilor pentru ziua de luni.

Potrivit unui comunicat al MEN, inspectoratele scolare judetene/ al municipiului Bucuresti au obligatia de a se afla in legatura permanenta cu toate institutiile care raspund de situatiile de acest gen - Prefectura, Primaria, Consiliul Judetean, Politia, ISU.

"Inspectoratele au obligatia de a raporta, periodic, MEN evolutia situatiei si masurile care se impun privind posibilitatea frecventarii cursurilor de catre elevi si cadrele didactice pentru luni, 27 ianuarie. MEN atrage atentia ca deciziile inspectoratelor scolare trebuie sa aiba ca punct de plecare siguranta elevilor si a personalului didactic si nedidactic. In functie de situatia vremii, inregistrata pe parcursul zilei de duminica, 26 ianuarie, inspectoratele scolare judetene/ al municipiului Bucuresti vor hotari daca si unde se va dispune sistarea cursurilor pentru ziua de luni, 27 ianuarie. Deciziile vor fi aduse la cunostinta MEN duminica, 26 ianuarie, cel tarziu pana la ora 17,00, si vor fi facute publice", a anuntat MEN.