CFR Calatori va suplimenta echipele de interventie, va asigura personalul necesar pentru deszapezire si pregateste locomotive Diesel de rezerva, dar si materialul rulant pentru circulatie in conditii de iarna, pentru a preintampina eventuale perturbari in circulatia trenurilor.

CFR Calatori informeaza ca, in urma avertizarilor meteo de ninsoare si vant emise de Administratia Nationala de Meteorologie pentru urmatoarele 48 de ore, trenurile vor circula conform reglementarilor specifice conditiilor de iarna, la nivelul companiei fiind instituit Comandamentul de Iarna.

Pentru preintampinarea unor eventuale perturbari in circulatia feroviara, CFR Calatori a luat masuri pentru asigurarea locomotivelor Diesel de rezerva si pregatirea materialului rulant pentru circulatie in conditii de iarna, pentru suplimentarea echipelor de interventie si asigurarea personalului necesar pentru deszapezirea unitatilor proprii (revizii, depouri etc) si pregatirea suplimentara a garniturilor.

"Prioritatea CFR Calatori este ca transportul pasagerilor sa se desfasoare conform procedurilor privind siguranta circulatiei si multumeste tuturor pentru intelegere", se mai arata intr-un comunicat citat de Mediafax.

Sursa citata mentioneaza ca exista posibilitatea aparitiei de modificari sau perturbari in circulatia trenurilor si roaga pasagerii ca, inainte de calatorie, sa se informeze despre conditiile meteo si sa apeleze telefonic Gara CFR din localitatea de plecare, pentru informatii actualizate despre mersul trenului cu care intentioneaza sa calatoreasca.

Capitala si zece judete din sudul tarii vor fi de vineri, ora 18.00, pana duminica la aceeasi ora, sub avertizare cod portocaliu de ninsori si viscol, alte 16 judete fiind avertizate cu cod galben.