Primaria Iasi a anuntat anularea concertului de muzica populara programat, vineri dimineata, inaintea manifestarilor oficiale de Ziua Unirii, ce vor avea loc in oras, municipalitatea motivand ca nu poate ignora tragedia din Muntii Apuseni, scrie Mediafax.

Concertul folcloric programat, vineri dimineata, incepand cu ora 10.00, in Piata Unirii din Iasi, inaintea manifestarilor oficiale dedicate Zilei Unirii, a fost anulat, a anuntat, joi seara, conducerea primariei, intr-un comunicat de presa.

"Am decis anularea concertului de muzica folclorica programat in Piata Unirii. Ziua de 24 Ianuarie ramane o sarbatoare de suflet a iesenilor si a tuturor romanilor, dar nu putem ignora drama care a zguduit intreaga tara", a declarat primarul Gheorghe Nichita. Totodata, Primaria Iasi face apel catre participantii la manifestarile din Piata Unirii din Iasi sa aiba "un comportament adecvat unor asemenea situatii deosebite".

Manifestarile oficiale din Piata Unirii vor incepe vineri, la ora 11.00, cand oficialitatile prezente vor rosti discursuri, apoi vor depune coroane de flori la monumentul domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Dupa defilarea militarilor, cei prezenti se vor prinde in traditionala Hora a Unirii. La finalul evenimentului, participantii vor putea manca fasole cu carnati si vor putea bea vin fiert, Primaria ieseana sustinand ca vor fi oferite 10.000 de portii.

Vineri seara, va avea loc retragerea cu torte a militarilor, pe traseul Piata Unirii-Palatul Culturii. Pe una dintre cladirile din centrul orasului va fi arborat un steag tricolor imens.

Premierul Victor Ponta, insotit de 12 ministri, va fi prezent, vineri, la Iasi, la manifestarile organizate in oras de Ziua Unirii, a anuntat, marti, primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita.Totodata, Nichita a precizat ca la manifestarile de la Iasi va ajunge si presedintele Senatului, Crin Antonescu.

La manifestarile oficiale din Piata Unirii au mai confirmat participarea Vasile Blaga, liderul PDL, Catalin Predoiu, prim-vicepresedinte PDL, precum si liderul Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu.