Primarul comunei valcene Boisoara, Nicolae Gheorghe, a anuntat joi ca va sprijini demersul cetatenilor din localitate de a intra in greva foamei pana ce institutiile statului nu-si vor face treaba in cazul furturilor de masa lemnoasa de pe teritoriul localitatii, relateaza Agerpres.

"Suntem una dintre comunele din nordul judetului Valcea care are un bogat fond forestier, dar jaful aici nu are limite, mai ales ca este sprijinit de clasa politica. Parlamentari valceni prin tot felul de interpusi sprijina firme care exploateaza ilegal masa lemnoasa de pe raza acestei localitati. Au fost facute nenumarate demersuri la Romsilva, ITRSV, dar nu s-a luat nicio masura. Azi, cetateanul Mircea Robescu a declarat greva foamei datorita faptului ca mai multe institutii ale statului roman, printre care ITRSV Valcea, nu isi fac datoria, patronand jaful din padurile regiunii Tara Lovistei", a declarat primarul Gheorghe.

Acesta a adaugat ca cetatenii din Boisoara au inaintat deja o petitie presedintelui Consiliului Judetean, Ion Cilea, rugandu-l sa o prezinte ministrului Mediului.