Un satean din comuna Horea, unde a avut loc accidentul aviatic de luni, povesteste pentru Ziua de Cluj cum s-au adunat oamenii din sat sa caute aeronava prabusita si supravietuitorii, si cum s-au oprit la un moment dat dupa ce au aflat de la televizor ca oamenii aflati la bord ar fi fost gasiti.

"Cum am auzit la televizor de avion ne-am strans in sat si am pornit cautarea. Am venit pana la cam un kilometru de aici", explica un satean din Horea. "Ne-au oprit!". "Cum v-au oprit?". "Pai ne-au sunat si or zis ca la televizor i-or gasit pe toti teferi si nevatamati si sa nu-i mai cautam".

Oamenii s-au oprit din catat, dar nu s-au dus catre case. A aparut si o glaja si urarile de bine: 'Slava Domnului ca is toti bine'. Si apoi povestile despre cum de s-o putut intampla un accident. 'Cum-necum, bine ca is toti bine'. Dupa cam o ora, iar suna telefonul: 'Mai cautati, ca nu i-or gasit'".

"Pai ce sa vad: oameni disperati pe lume. Domnisoara era moarta, copilotul era cu picioarele rupte, l-am imbracat, i-am dat cusma, si am luat-o pe domnisoara si am pus-o pe o patura. Restul victimelor erau constiente, dar erau lovite toate bine. Spuneau numai sa nu ii lasam aici, sa ii ducem", spune Argentin Todea, localnicul din Horea ce a ajuns primul la epava.

"Am strigat, ne-or auzit si domnul doctor Zamfir ne-a raspuns".

"Domnul doctor o zis ca o cazut un motor de la gheata si s-or prabusit", povesteste Todea. Victimele aveau si un mic foc facut. "Dar se stinsese".

Citeste si: