Joi, vremea va continua sa se raceasca, astfel incat valorile termice se vor situa in jurul mediilor multianuale ale acestei perioade, exceptand sud-vestul si partial centrul tarii, unde acestea vor ramane usor peste normalul datei calendaristice, dar si nord-estul, unde vor fi mai coborate, informeaza Administratia Nationala de Meteorologie, potrivit Mediafax.

Cerul va fi mai mult noros si trecator se vor semnala precipitatii slabe, local in nordul si centrul tarii si pe arii restranse in rest.

In Banat vor predomina ploile, iar in celelalte regiuni vor fi mai ales ninsori. Izolat se va depune polei. Vantul va sufla slab si moderat, cu unele intensificari la munte.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -9 grade in nordul Moldovei si 11 grade in vestul Olteniei, iar cele minime se vor situa intre -12 si 2 grade, mai coborate in extremitatea nord-estica, spre -16 grade.

Bucuresti:

Joi, vremea va fi in general inchisa si trecator va fulgui, cel mai probabil in prima parte a zilei si din nou spre sfarsitul noptii. Vantul va sufla slab si moderat. Temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 1 grad, iar cea minima va fi de -5...-3 grade.

In tara:

Vineri, regimul termic va fi caracterizat de valori usor peste cele caracteristice perioadei in regiunile intracarpatice, in timp ce in restul teritoriului vor continua sa scada.

Cerul va fi mai mult noros si se vor semnala precipitatii sub forma de ninsoare in Moldova si la munte, mai ales ploi in Banat si mixte in restul teritoriului.

Acestea vor fi pe spatii restranse ziua, dar in extindere seara si noaptea dinspre regiunile sudice. Izolat vor fi depuneri de polei. Vantul va prezenta intensificari in zona montana, precum si in jumatatea de sud a tarii.

Temperaturile maxime vor fi cuprinse intre -11 grade in nordul Moldovei si 9 grade in Banat, iar cele minime se vor incadra intre -14 si 2 grade, usor mai coborate in nord-est.