Reprezentantii Spitalului Judean din Cluj-Napoca au facut miercuri dimineata o declaratie de presa in care au anuntat putine detalii despre cei patru pacienti internati acolo in urma accidentului de avion produs luni in Muntii Apuseni.

"Cei patru sunt in continuare internati la Terapie Intensiva, iar starea lor este stationara", a spus managerul Spitalului Judetean de Urgenta, Petru Susca. El a refuzat sa raspunda la intrebarile jurnalistilor si sa dea mai multe detalii despre starea pacientilor.

"Au fost reevaluati in toate sectiile din spital si nu sunt necesare interventii chirurgicale suplimentare, a explicat acesta. Copilotul este in stare stabila, dar nu la fel de bine ca ceilalti".

Urmatoarele informatii vor fi date publicitatii la ora 15.00, au anuntat reprezentantii Spitalului din Cluj-Napoca.

Copilotul Razvan Petrescu a fost operat la membrele inferioare. Medicul Sorin Ianceu, de la Spitalul Judetean Oradea a fost supus unei interventii chirurgicale la fata. Doctorul Catalin Pivniceru de la Spitalul Sfanta Maria din Bucuresti are mai multe coaste rupte si rani la fata. Chirurgul Valentin Calu are probleme in zona pieptului.

Al cincilea supravietuitor al accidentului aviatic din munti, medicul Radu Zamfir, a suferit rani mai usoare si a fost externat, marti, la cerere. S-a intors la BUcuresti cu o cursa de linie si este supravegheat de colegii sai de la Institutul Clinic Fundeni.

Pilotul Adrian Iovan si studenta Aurelia Ion si-au pierdut viata dupa ce un avion de mici dimensiuni de tip BN2 la bordul caruia se afla un echipaj medical a aterizat fortat, luni dupa-amiaza, intr-o zona muntoasa accidentata, la peste 1.400 de metri altitudine, la granita judetelor Cluj si Alba.

In urma accidentului, au fost raniti copilotul Razvan Petrescu si patru medici - Radu Zamfir de la Spitalul Fundeni, Valentin Calu de la Elias, Catalin Pivniceru de la Spitalul "Sf. Maria" si Sorin Ianceu de la Spitalul Municipal din Beius, judetul Bihor.

Echipa medicala din avion mergea de la Bucuresti la Oradea, unde urma sa preleveze ficatul de la un donator de peste 60 de ani care a suferit un accident vascular cerebral.