Medicul Radu Zamfir a fost externat, la cerere, pe propria raspundere, a anuntat marti managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca. Potrivit informatiilor anuntate de unitatea medicala, din cei 5 pacienti internati luni la Sectia de Terapie Intensiva, 3 au fost supusi peste noapte la interventii chirurgicale si ortopedice, iar evolutia post operatorie este fara complicatii majore. Pacientul cu leziunile cele mai grave este copilotul.

Managerul Spitalului Clinic Judetean de Urgenta din Cluj-Napoca, Petru Susca, a precizat ca dr. Radu Zamfir nu prezenta vreo trauma importanta la evaluarea primara si secundara, conditii in care a fost permisa externarea la cerere.

In ceea ce priveste pacietii ramasi internati in unitatea medicala, acestia nu necesita alte interventii chirurgicale.

"Din cei cinci pacienti internati in sectia de terapie intensiva, trei pacienti au fost supusi in cursul noptii si diminetii unor interventii chirurgicale si ortopedice. Evolutia postoperatorie este fara complicatii majore. (...) In prezent nu necesita alte interventii chirurgicale. Starea lor este stabila hemodinamic si toti pacientii sunt constienti", a precizat managerul unitatii medicale.

Amintim ca doi oameni au murit luni dupa ce un avion de mici dimensiuni a cazut, in imprejurari neelucidate inca, in zona de granita dintre judetele Cluj si Alba, victimele fiind gasite de un padurar, la circa sase ore dupa ce unul dintre pasageri a sunat la 112 pentru a anunta accidentul. La momentul anuntarii accidentului, toti cei sapte pasageri erau in viata.

Citeste si: