Victor Zota, coordonatorul national pentru transplant, a declarat pentru HotNews.ro ca avionul implicat in tragedia aviatica din judetul Cluj apartinea Scolii Superioare de Aviatie. "Noi avem contract cu Scoala Superioara de Aviatie pe baza caruia cred ca de 12 ani facem transport cu ei", a afirmat Zota. Intrebat de ce nu a fost folosita o alta aeronava, mai noua si mai performanta, despre care presa a scris ca este tinuta in hangare, coordonatorul national pentru transplant a declarat ca acel avion a fost folosit in alte situatii.

Victor ZotaFoto: Agerpres

"Eu solicit numai transport la Cluj sau la Oradea si ei imi dau avionul pe care il au, nu le cer eu un anumit avion", a afirmat pentru HotNews.ro Victor Zota. " Eu sunt medic, nu cunosc detalii despre aeronave", a precizat acesta.

Zota a sustinut ca echipa de medici se ducea la Oradea pentru ca acolo era donatorul de la care trebuia sa realizeze prelevarea de organe.

Intrebat cine a decis ca avionul poate sa zboare in aceste conditii meteo, coordonatorul national pentru transplant a declarat ca "scoala de aviatie, pilotii, ei hotarasc daca au aviz de zbor".

Amintim ca doi oameni au murit luni dupa ce un avion de mici dimensiuni a cazut, in imprejurari neelucidate inca, la granita dintre judetele Cluj si Alba, victimele fiind gasite de un padurar, la circa sase ore dupa ce unul dintre pasageri a sunat la 112 pentru a anunta accidentul. La momentul anuntarii accidentului, toti cei sapte pasageri erau in viata.

Citeste si: