Conducerea Consiliului Judetean Alba a interzis accesul angajatilor pe site-urile de socializare, in special pe Facebook, scrie ziarul Unirea. "Nu am avut semnale pana acum ca utilizarea internetului si a site-urilor de socializare ar fi avut efecte nedorite asupra muncii si activitatii lor, dar am vrut sa previn acest lucru", spune presedintele CJ Alba. El a adaugat ca ia in calcul ca accesul la internet in timpul orelor de serviciu sa fie restrictionat si pe telefoanele mobile ale angajatilor.

Masura a fost luata acum cinci zile si se adreseaza tuturor angajatilor, dupa cum sustine presedintele CJ Alba, Ion Dumitrel.

"Se aplica tuturor, pornind de la mine si terminand cu femeia de serviciu", a spus Dumitrel care a explicat ca astfel angajatii CJ Alba vor avea mai mult timp pentru a gandi si a lucra.

"Am luat aceasta masura pentru ca angajatii din CJ Alba sa aiba mai mult timp de lucru. Nu am avut semnale pana acum ca utilizarea internetului si a site-urilor de socializare ar fi avut efecte nedorite asupra muncii si activitatii lor, dar am vrut sa previn acest lucru. Exista aceasta "boala" a Facebook-ului, a internetului, iar omul e tentat sa greseasca. Tocmai pentru a nu le da ocazia sa greseasca, am dispus limitarea accesului la site-urile care nu au directa legatura cu activitatea angajatilor din Consiliul judetean. Nu vom taia de tot internetul pentru ca avem nevoie de aceasta facilitate in activitatea noastra de zi cu zi", a declarat Ion Dumitrel.

Acesta a spus ca ia in calcul ca accesul la internet in timpul orelor de serviciu sa fie restrictionat si pe telefoanele mobile ale angajatilor. El insusi posesor al unei pagini de Facebook, presedintele CJ a spus ca va avea activitate doar seara, dupa orele de serviciu.

Cel mai afectat se presupune ca va fi vicepresedintele Florin Roman, un impatimit al acestei retele de socializare si care are o activitate foarte bogata pe Facebook, fiind obisnuit sa comunice in acest mod cu cei peste 3.600 de prieteni virtuali pe care ii are. De altfel, Roman a avut chiar si o intalnire cu prietenii sai de pe Facebook, la sala mica a Casei de Cultura a Sindicatelor. Contactat telefonic, Roman a spus ca nu se simte nici vizat, nici afectat de aceasta masura intrucat are la dispozitie doua telefoane mobile de pe care poate comunica oricand doreste cu prietenii sai de pe Facebook si Twitter.