Premierul Victor Ponta a declarat luni, raspunzand unei intrebari, ca scutirea de impozit la profitul reinvestit este unul dintre obiectivele realizabile.

"Cand lucrurile merg bine ne putem permite sa venim cu astfel de masuri. Am vazut ca si investitiile au crecsut in 2013, deci da, scutirea de impozit la profitul reinvestit e unul din obiectivele realizabile," a spus Ponta.

Ponta a precizat ca acciza de 7 eurcenti la carburant este introdusa in bugetul de stat si va fi aplicata de la 1 aprilie.

"Ea este introdusa, nu mai trebuie sa fie reintrodusa. Tot bugetul pe 2014 este intocmit de dl Chitoiu, cu mine, dl Voinea, el a fost votat de parlament. Daca reusim orice relaxare fiscala, cu mare drag, dar trebuie sa mentinem un echilibru", a declarat el.

"Orice relaxare fiscala este buna, dar trebuie sa avem mereu banii pentru sanatate, educatie. La 1 iulie tragem linie pe primul semestru si vedem daca suntem pe plus sau minus. Dupa putem sa venim cu masuri de rectificare," a mai declarat Ponta.

Ministrul Finantelor, vicepremierul Daniel Chitoiu, a declarat saptamana trecuta ca neimpozitarea profitului reinvestit este o masura de relansare economica pe care Guvernul o are in vedere, in functie de impactul bugetar pe care il vor arata analizele.

"Sunt analize, sunt calcule, sa vedem care este impactul bugetar astfel incat daca din calculele care se fac de Comisia Nationala de Prognoza (...) nu avem un impact bugetar negativ, putem sa o luam ca o masura de relansare economica, dar, bineinteles, dupa o decizie in USL, dupa discutii cu Fondul Monetar si Comisia Europeana. Nu putem sa spunem nici cand se va aplica sau daca se va aplica de la o anumita data in acest an, dar o avem in vedere, o avem discutie", a afirmat Chitoiu.

El a adaugat ca daca analizele arata ca aceasta masura este viabila, ea se poate aplica si concomitent cu reducerea CAS cu 5%, care este prevazuta in scrisoarea de intentie cu FMI si se va aplica incepand cu 1 iulie.