Vineri, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decat ar fi normal la aceasta data. Astfel, temperaturile maxime vor fi cuprinse intre 2 grade in Oltenia, estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 13 grade in Banat, iar cele minime se vor situa intre -2 si 7 grade, usor mai scazute in depresiuni, informeaza Mediafax. Cerul va fi mai mult noros, exceptand regiunile sudice si sud-estice, unde innorarile vor fi temporare.

Cu precadere in cursul noptii va ploua in Maramures, local in Crisana si in jumatatea de nord-vest a Transilvaniei si izolat in nordul Moldovei. La munte, cu deosebire in masivele nordice, vor fi precipitatii slabe, mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. Indeosebi dimineata si noaptea, va fi ceata asociata trecator cu burnita sau ploaie slaba, local in sud si est si pe arii restranse in rest. Vantul va sufla slab si moderat, cu intensificari in zona montana.

La Bucuresti, vremea se va mentine mai calda decat ar fi normal la aceasta data, astfel ca temperatura maxima se va situa in jurul valorii de 7 grade, iar cea minima va fi de 0...2 grade. Cerul va avea innorari, mai ales dimineata si noaptea cand vor fi si conditii de ceata. Vantul va sufla in general slab.

La munte, regimul termic va fi caracterizat de valori cu mult mai ridicate decat in mod normal pentru aceasta data calendaristica. Cerul va fi mai mult noros si mai ales in cursul noptii, cu precadere in masivele nordice se vor semnala precipitatii slabe mai ales sub forma de lapovita si ninsoare. Vantul va avea intensificari. Pe vai si in depresiuni, dimineata si noaptea va fi ceata posibil asociata cu burnita.