Vanatoarea de mistreti organizata de omul de afaceri Ion Tiriac pe domeniul de la Balc s-a incheiat. Reprezentantii mai multor ONG-uri, nemultumiti ca autoritatile nu au luat nicio masura in privinta neregulilor constate la vanatoare, au chemat din nou Politia duminica, relateaza B1.ro.

Activistii au protestat si sambata, in prima zi de vanatoare, fata de uciderea mistretilor, ei venind imbracati in costume de animale sau jucand tenis. Mai mult, acestia au aruncat cu vopsea rosie in fata domeniului de vanatoare, fiind convinsi ca au fost macelarite familii intregi de mistreti. La protest a luat parte si deputatul Remus Cernea.

La eveniment au participat zeci de milionari, printre care Wolfgang Porsche - proprietarul companiei germane producatoare de autoturisme de lux cu acelasi nume, Frantz Rauch - producator de sucuri naturale din Europa, Klaus Mangold - fostul presedinte al grupului Daimler-Chrysler, Siegfried Wolf - cel care a revigorat industria auto din Rusia, lucrand impreuna cu Vladimir Putin. Si printul Dimitrie Sturdza s-a numarat printre invitatii lui Ion Tiriac la Balc.

Partidele de vanatoare de la Balc au devenit cunoscute in 2005, cand au fost impuscati 185 de mistreti, dintre care 23 de catre fostul premier Adrian Nastase.

Domeniul de la Balc se intinde pe 150 de hectare din comuna bihoreana cu acelasi nume.