Ministrul delegat Mihnea Costoiu, aflat in vizita in SUA, s-a intalnit cu cel mai important consilier pentru probleme de stiinta si tehnologie al presedintelui Barack Obama, John Holdren, prilej cu care s-a convenit sa fie demarate noi proiecte de cercetare si schimburi academice.

"In cadrul vizitei desfasurate in Statele Unite, ministrul delegat pentru Invatamant Superior, Cercetare Stiintifica si Dezvoltare Tehnologica, Mihnea Costoiu, a avut o intrevedere cu cel mai important consilier pentru probleme de stiinta si tehnologie al presedintelui Barack Obama, domnul John Holdren, Directorul Oficiului pentru Stiinta si Tehnologie de la Casa Alba si co-presedinte al Consiliului de Consilieri pentru Stiinta si Tehnologie al Presedintelui SUA", se arata intr-un comunicat difuzat duminica de Ministerul Educatiei si citat de Mediafax.

Potrivit sursei citate, reuniunea a avut loc in contextul participarii delegatiei romane conduse de Mihnea Costoiu la Forumul International pentru Explorare Spatiala, desfasurat la Washington.

"Demnitarul roman a prezentat oportunitatile de colaborare din domeniul cercetarii cu Romania, precum si posibilitatile de dezvoltare a acestora in cadrul parteneriatului strategic dintre Romania si SUA. S-a convenit ca in perioada urmatoare sa fie demarate o serie de noi proiecte din domeniul cercetarii si schimburilor academice sustinute de reprezentantii celor doua administratii", se mai arata in comunicat.

Mandatul delegatiei Romaniei in SUA il constituie prezentarea activitatilor derulate la nivel national in domeniul cercetarii spatiale.

Vizita oficiala are loc in perioada 6-14 ianuarie.