Victoria Nuland, asistentul pentru afaceri europene si eurasiatice al Secretarului de Stat american, a avut sambata o intalnire informala cu reprezentantii a patru organizatii neguvernamentale din tara noastra, specializate in domeniul politicilor publice - Centrul Roman de Politici Europene (CRPE), Institutul pentru Politici Publice (IPP), Expert Forum (EFOR) si Freedom House Romania, precum si cu reprezentantii Camerei de Comert Americane (AmCham Romania).

Directorul CRPE, Cristian Ghinea, a confirmat pe Facebook participarea la intalnirea cu Victoria Nuland. "A fost o discutie excelenta si sunt optimist", a notat acesta.

Intalnirea a avut loc in cea de-a doua zi a vizitei la Bucuresti a oficialului american, care a avut sambata o intrevedere cu ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlatean, precum si o intalnire cu un grup de jurnalisti romani.

Vineri seara, Nuland s-a intalnit cu presedintele Traian Basescu, in timp ce premierul Victor Ponta lipseste din tara, fara sa-si fi anuntat oficial agenda. Tot vineri seara, emisarul american a avut o intalnire cu procurorul-sef al DNA, Laura Codruta Kovesi.