Finantatorul Stelei, Gigi Becali, ar putea iesi temporar din inchisoare, pentru a se opera de hernie de disc cervicala, dupa ce a fost diagnosticat cu aceasta afectiune de medicii Spitalului Penitenciar Poarta Alba, informeaza Mediafax.

"Am inteles ca, in urma analizarii RMN-ului, s-a stabilit de catre medici ca este nevoie de o interventie chirurgicala. Decizia ii apartine domnului Gigi Becali. E greu de crezut ca daca medicul a stabilit ca el trebuie sa se opereze, va refuza interventia chirurgicala", a declarat avocatul lui Becali, Bogdan Vlad.

Potrivit avocatului, operatia de hernie de disc ar urma sa fie facuta intr-o unitate medicala unde se pot efectua astfel de interventii. "El poate fi dus in orice unitate care corespunde scopurilor urmarite. Nu este nevoie de o cerere in acest sens", a adaugat Bogdan Vlad.

In cazul in care Gigi Becali va fi operat, interventia nu va fi facuta in Spitalul Penitenciar Poarta Alba, acolo unde el se afla inca de joi.

"Nu avem o sectie speciala pentru interventii chirurgicale. Pacientul poate fi transferat la orice spital din sistemul nostru sau din sistemul spitalelor civile care dispune de conditiile necesare in acest sens. Medicul este cel care ia aceasta decizie, in functie de nevoile pacientului", a declarat, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Spitalului Penitenciar Poarta Alba, Simona Dumitrescu.

Intrebata daca aceasta interventie chirurgicala ar putea fi facuta in strainatate, Simona Dumitrescu a spus ca acest lucru este posibil, "in conditiile respectarii legii din Romania pentru toti detinutii".

Gigi Becali a fost transferat, joi dupa-amiaza, de la Penitenciarul Poarta Alba la Spitalul Penitenciar Poarta Alba, pentru a fi supus unor investigatii medicale dupa ce a acuzat dureri de spate.

Finantatorul Stelei are de executat o pedeapsa de trei ani si jumatate de inchisoare, dupa ce a fost condamnat, in 20 mai 2013, la trei ani de inchisoare in dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apararii si a primit ulterior un spor de sase luni, dupa alte doua condamnari, in dosarul "Valiza" si in cel al sechestrarii celor care i-au furat masina.

Becali a fost incarcerat la Penitenciarul Jilava pana in 29 octombrie, cand a fost transferat la Penitenciarul Poarta Alba din judetul Constanta, dupa ce Administratia Penitenciarelor a aprobat cererea acestuia.

El a depus, in timpul detentiei, cereri de permisie sau de invoire pentru a participa la unele evenimente in familie, precum si o cerere de intrerupere a pedepsei pentru trei luni, toate fiindu-i insa respinse.