Vicepremierul Liviu Dragnea, principalul artizan al Legii descentralizarii, care tocmai a fost declarata neconstitutionala, a declarat vineri, pentru B1 TV, ca asteapta motivarea Curtii Constitutionale pentru a analiza motivele invocate si pentru a efectua modificarile necesare.

"Asteptam motivarea CCR, vedem care sunt motivele, le analizam, operam modificarile necesare si continuam procesul. Sunt foarte curios si astept sa vad ce scrie in decizia Curtii", a afirmat acesta, la putin timp dupa ce Curtea, in unanimitate, a admis sesizarea PDL si a declarat Legea descentralizarii neconstitutionala pe fond.

In opinia sa, anuntul privind neconstitutionalitatea Legii "este o veste nu foarte buna pentru Romania", deoarece "descentralizarea e un pas urias spre ruperea definitiva de comunism a acestei tari".

"Orice an pierdut aduce deservicii acestei tari", a mai spus acesta.

Curtea Constitutionala a Romaniei a decis vineri, cu unanimitate de voturi, ca legea descentralizarii este neconstitutionala, scrie Agerpres.

"Cu unanimitate de voturi, admite obiectia de neconstitutionalitate in ceea ce priveste criticile de neconstitutionalitate intrinseca si constata ca Legea privind stabilirea unor masuri de descentralizare a unor competente exercitate de unele ministere si organe de specialitate ale administratiei publice centrale precum si a unor masuri de reforma privind administratia publica, in ansamblul ei, este neconstitutionala. Decizia este definitiva si general obligatorie", se arata in minuta CCR.

Anterior, Curtea, cu majoritate de voturi, a respins criticile de neconstitutionalitate extrinseca a legii.