Consiliul de Administratie (CA) al Scolii nr. 10 din Bucuresti anunta vineri ce masuri vor fi luate in cazul invatatoarei Dana Blandu, surprinsa intr-o inregistrare video ca cerea bani parintilor pentru cadourile de sarbatori. Joi seara, invatatoarea si avocatul sau au dat explicatii in fata anchetatorilor.

Dana Blandu spune ca nu se considera vinovata si ca nu isi va da demisia.

Sedinta CA de vineri, va fi condusa de directoarea Camelia Fercu mandatul ei la conducerea scolii urmand sa se incheie luni, 13 ianuarie, pentru ca Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB) i-a suspendat contractul de detasare pe functie a directoarei, dupa ce aceasta formulase o solicitare in acest sens.

Intre timp, si ISMB desfasoara propria ancheta la Scoala Maria Roseti, iar rezultatele vor fi anuntate dupa comisia interna a scolii isi va prezenta vineri concluziile. "Referitor la cadrul didactic implicat, asteptam hotararea Consiliului de Administratie al unitatii angajatoare", a declarat, joi, seful Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti (ISMB), Constantin Traistaru.

Pe de alta parte, parinti ai copiilor de la Scoala nr. 10 depun petitii ca nu a o mai vor in invatamant pe invatatoarea care ar fi cerut parintilor bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai unitatii. Parintii au depus o plangere penala, la Parchetul Judecatoriei Sectorului 2, pe numele invatatoarei.

Inspectoratul Scolar Bucuresti s-a autosesizat pe 29 decembrie in cazul unei invatatoare de la Scoala 10, care ar fi cerut parintilor bani pentru cadourile ce urmau sa fie date de sarbatori unor angajati ai unitatii, a declarat purtatorul de cuvant al ISMB, Marian Banu.

Ancheta a inceput dupa ce in presa a fost prezentata o inregistrare video preluata de pe Youtube, in care este surprinsa o discutie intre parinti si o invatatoare de la Scoala nr. 10 din centrul Capitalei, care cere bani pentru cadourile de sarbatori, spunand: "Este in politica balcanica, romaneasca, de sarbatori sa se ofere". Parintii ii reproseaza invatatoarei ca le cere prea multi bani pentru cadourile de sarbatori, aceasta spunand ca trebuie sa fie oferite cadouri atat secretarei scolii si bibliotecarei, cat si paznicilor si femeilor de serviciu.

Intrebata de un parinte de ce trebuie sa primeasca toti cadouri, invatatoarea le raspunde: "Pentru ca sunt in comunitate, doamna!".