Guvernul incepe un program de constructie de complexuri sportive. Dragnea va decide beneficiarii

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 9 ianuarie 2014, 21:04 Actualitate | Esenţial

Guvernul a decis initierea unui program denumit "Complexuri sportive", care va fi finantat din alocatii de la bugetul de stat, prin Ministerul Dezvoltarii, si din alte surse, pentru constructia de complexuri sportive, finalizarea lucrarilor deja incepute si reabilitarea structurilor existente, transmite Mediafax. Lucrarile vor fi derulate prin intermediul Companiei Nationale de Investitii, societate pe actiuni aflata sub autoritatea Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice, iar beneficiari vor fi autoritatile centrale si locale.

Conform unei hotarari aprobate de Guvern, amplasamentele destinate constructiilor de complexuri sportive, respectiv terenuri si/sau constructii, vor fi predate de catre beneficiari Companiei Nationale de Investitii, care le va prelua pe perioada realizarii investitiei, pe baza de protocol.

Prin complex se va intelege acele spatii si terenuri special amenajate pe care pot fi desfasurate activitati sportive si de recreere, acoperite sau in aer liber, "inclusiv activitati conexe".

In baza documentatiilor de solicitare motivate transmise de beneficiari, CNI va redacta o lista-sinteza a complexurilor sportive propuse pentru finantare si o va transmite Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice pentru a fi aprobata prin ordin al ministrului de resort, post ocupat in prezent de catre vicepremierul Liviu Dragnea. Lista astfel aprobata va fi documentul care va sta la baza intocmirii listei obiectivelor de investitii privind constructia/finalizarea/reabilitarea de complexuri sportive si a fundamentarii alocatiilor bugetare necesare, in vederea finantarii acestora.

Procedurile de atribuire a contractelor de prestari de servicii si de executie de lucrari vor fi initiate de Compania Nationala de Investitiii.

Dupa efectuarea receptiei, la terminarea lucrarilor, CNI va preda cu titlu gratuit beneficiarului, tot pe baza de protocol, amplasamentul impreuna cu obiectivul de investitii realizat/finalizat, iar beneficiarul are obligatia de a mentine destinatia acestuia si de a-l intretine pe perioada de functionare.

Decizia este argumentata de Guvern prin faptul ca numarul spatiilor special amenajate destinate practicarii sporturilor este insuficient in raport de necesitatile reale ale societatii, iar pe teritoriul Romaniei nu exista suficiente complexuri sportive care sa corespunda standardelor internationale privind pregatirea sportivilor si organizarea de competitii internationale, ceea ce ii obliga pe sportivii romani sa evolueze in competitiile oficiale la nivel de competitivitate redus.

In actul normativ se mai arata insa ca lucrarile de constructie, finalizare si reabilitare de complexuri sportive vor conduce la "revigorarea" societatilor comerciale avand ca principal obiect de activitate proiectarea obiectivelor de investitii in domeniul constructiilor si executia de lucrari de constructii si vor atrage si "imbunatatirea activitatii" tuturor societatilor de constructii furnizoare de materii prime si materiale.
888 vizualizari

 • +5 (5 voturi)    
  Start la furat bani publici! (Joi, 9 ianuarie 2014, 21:30)

  fane_grija [utilizator]

  Iar a avut Basescu dreptate.
 • +5 (5 voturi)    
  Salile de sport (Joi, 9 ianuarie 2014, 21:43)

  ursucu [utilizator]

  Salile de sport ale lui Nastase se intoarce

  ""Am construit peste 400 de sali de sport" - acesta a fost unul dintre sloganurile cu care fostul premier Adrian Nastase s-a batut cu pumnul in piept in campania electorala. Afirmatia e adevarata. Partial... Marele program de "Constructie sali sport 2002 - 2004" ne-a costat pe toti aproximativ 165 de milioane de euro, bani luati si de la buget, si dintr-un imprumut extern care urmeaza sa fie returnat tot din banii contribuabililor. In urma unui pariu facut cu Ion Tiriac, pe un Mercedes ultimul tip, Nastase si-a propus sa termine in 2004 toate cele 400 de sali prevazute in contract. Pariul a fost castigat, ca si Mercedesul.
  Ce-a ramas in urma s-a vazut in toata tara, in conditiile in care o gramada de sali de sport din cele 400 sunt aproape inutilizabile, au defectiuni majore de constructie si conceptie. "
 • +1 (1 vot)    
  La (Joi, 9 ianuarie 2014, 23:35)

  Ionutzelu [utilizator]

  sălile lui Năstase mă gândisem şi eu. Am văzut acum vreo doi ani una, într-o comună. De fapt... la vreo 3-4 km de comună. Iar copiii, teoretic, mergeau la sală cu microbuzul şcolar.
  Întrebarea mea e alta: dacă nu au mai băgat ăia 7 cenţi în preţul combustibilului, dacă avem deficit pe hârtie şi (chipurile) FMI-ul e cu biciul pe bieţii guvernanţi să găsească "surse alternative"... de unde bani pentru aceste complexuri sportive??!


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version