Traian Basescu a trimis spre reexaminare Legea privind reorganizarea Ministerului Agriculturii prin care se propune comasarea inspectoratelor pentru calitatea semintelor

de I.C.     HotNews.ro
Joi, 9 ianuarie 2014, 18:54 Actualitate | Esenţial

Presedintele Traian Basescu a trimis pre reexaminare Legea privind unele masuri pentru reorganizarea Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, precum si a unor structuri aflate in subordinea acestuia, informeaza Administratia Prezidentiala. Principalul motiv invocat de presedinte vizeaza infiintarea Autoritatii Nationale pentru Resurse Vegetale prin desfiintarea inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor, fapt ce ar duce la pierderea acreditarilor laboratoarelor de testare a semintelor si, astfel, la cresterea inutila a cheltuielilor bugetare.

In  cererea de reexaminare se precizeaza ca articolul 8 alineatul (1) al legii prevede infiintarea Autoritatii Nationale pentru Resurse Vegetale prin reorganizarea inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor, acestea urmand sa fie desfiintate ca urmare a comasarii prin fuziune si prin preluarea activitatii Inspectiei Nationale pentru Calitatea Semintelor de la Directia Inspectii din cadrul Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale.

La ora actuala functioneaza 30 de inspectorate teritoriale pentru calitatea semintelor si a materialului saditor, care functioneaza ca institutii publice cu personalitate juridica si care detin laboratoare acreditate si reacreditate pentru esantionarea loturilor de seminte si efectuarea testelor de calitate necesare certificarii oficiale a semintelor si materialului saditor, recunoscute la nivel european, se arata in document.

"Drept urmare, desfiintarea acestor inspectorate si modificarea denumirii lor va duce la pierderea acreditarilor laboratoarelor de testare a semintelor si, implicit, la cresterea inutila a cheltuielilor bugetare", incvoca presedintele in cererea de reexaminare adresata presedintelui Senatului, Crin Antonescu.

Totodata, Presedintia considera ca desfiintarea unor structuri teritoriale cu personalitate juridica si comasarea lor in autoritatea nou infiintata "este de natura a crea o supracentralizare, daunatoare competitivitatii produselor romanesti pe piata europeana si mondiala a semintelor si contrara proiectelor legislative europene in domeniu".

Presedintele propune sefului Senatului "mentinerea statutului juridic al inspectoratelor teritoriale pentru calitatea semintelor in structura actuala, de subordonare directa catre Ministerul Agriculturii si Dezvoltarii Rurale si coordonarea acestora prin Inspectia Nationala pentru Calitatea Semintelor, sub aceasta forma fiind recunoscute la nivelul autoritatilor nationale, al Comisiei Europene precum si al autoritatilor similare din cadrul statelor membre ale Uniunii Europene".

Material sustinut de Banca Transilvania

Intreb BT: Credite pentru companii, sustinute cu garantii si fonduri ale grupului Bancii Europene de Investitii. Doi specialisti raspund intrebarilor antreprenorilor joi, de la ora 11:00

Care sunt conditiile de finantare pentru creditele sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii? Care sunt programele de finantare, cu surse si garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, pe care le deruleaza in prezent Banca Transilvania? Care sunt avantajele si dezavantajele unor astfel de credite? Doi specialisti din cadrul BT Adrian Popa, analist business, si Nicolae Barbu, coordonator Birou Gestiune Programe Externe de Finantare raspund intrebarilor antreprenorilor pe tema creditelor sustinute cu garantii ale grupului Bancii Europene de Investitii, joi, 22 februarie 2018, incepand cu ora 11:00.

1047 vizualizari

  • 0 (0 voturi)    
    Pai? (Joi, 9 ianuarie 2014, 20:39)

    BobMuller [utilizator]

    Nu asta se vrea? Distrugerea a ce a mai ramas si vanzarea pe mai nimic la straini? Devalizarea e o veche traditie romaneasca.


Abonare la comentarii cu RSSBuchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 5 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version
Miercuri