Constantin Paslaru, lider al protestatarilor de la Pungesti si presedintele filialei din Iasi a Partidului Ecologist Roman, ar fi fost prins cu un pasaport falsificat in anul 2003, sustine publicatia locala 7est.ro. In pasaportul respectiv, poza lui Constantin Paslaru aparea in dreptul datelor unui vecin de-al sau, care sufera de Sindrom Down. Paslaru ar fi obtinut documentul falsificat prin intermediul retelei "Corcodel", prin care multi interlopi din Moldova si-au facut pasapoarte false in acel an, din cauza faptului ca avea interdictie in occident, mai scrie sursa citata. Publicatia locala 7est.ro mai sustine ca actualul lider al PER Iasi ar fi facut inchisoare in Belgia, tara din care a fost in cele din urma extradat.

Constantin Paslaru figureaza acum in baza de date a Serviciului de Evidenta Populatiei cu un pasaport fals din 2003. Pe 24 iulie 2003, el si-ar fi scos buletin si pasaport fals pe numele Constantin Botanescu, dupa care a plecat din tara, desi avea interdictie in occident.

Constantin Paslaru a admis ca il cunoaste pe Constantin Botanescu, insa sustine ca nu stie nimic despre nicio falsificare de documente, afirmand ca este vorba ori despre o eroare, ori despre o facatura.